Bielderman Koetsier/SSS is er niet in geslaagd om de kampioenspoule te halen.
Bielderman Koetsier/SSS is er niet in geslaagd om de kampioenspoule te halen. Pauw Media

SSS mist kampioenspoule

27 februari 2021 om 19:28 Volleybal

Barnevelders gaan tegen ZVH hard onderuit

BARNEVELD Het is Bielderman Koetsier/SSS niet gelukt om de kampioenspoule te halen. Winst op ZVH zou hebben volstaan om te klimmen naar de vierde plek in de eredivisie. Dat zat er zaterdag geen moment in. De Barnevelders verloren met 3-0 (30-28, 25-20, 25-22).


Peter Pos

Al snel werd duidelijk dat Taurus ging verliezen bij Sliedrecht Sport. In dat geval had SSS de beste papieren in handen om vierde te worden. De Barnevelders stonden in de eerste set lang aan de goede kant van de score.
Bij 18-21 leek het een kwestie van uitspelen. Maar zo makkelijk was het niet. Ondanks twee time-outs van Hans Seubring kort achter elkaar kwam ZVH op 22-22 langszij om even later als eerste een setpunt te krijgen.
Beide ploegen kregen de kans om op 1-0 te komen. Tot 29-28 lukte dat maar niet. Bij die stand verwerkte Alex Meijs een service niet goed en pakte ZVH de eerste set. Op zich was er nog niets aan de hand voor SSS, want een 3-1 overwinning zou ook volstaan.

TEVEEL FOUTEN ,,We maakten teveel fouten’’, constateerde Hans Seubring. ,,Normaal zijn het er een stuk of zeven per set. Nu zaten we op dertien fouten en dan wordt het lastig.”

Bij de Barnevelders ontbrak bovendien Cas Abraham. De passer/loper, die dit seizoen zo vaak belangrijk is voor SSS, blesseerde zich vorige week tijdens de training en zal een tijdje uit de running zijn.
In de tweede set ging het wederom verkeerd. SSS kwam bij 5-6 voor het laatst op voorsprong. Daarna sloeg de thuisploeg een gaatje en dat gat werd niet meer dichtgemaakt. Bij 2-0 was het over en sluiten voor de Barnevelders.

EVENEENS De derde set, die eveneens verloren werd, was alleen nog maar van statistische waarde. SSS probeerde het nog wel, maar verloor opnieuw.
,,Het is jammer dat we deze wedstrijd verliezen’’, vond Seubring. ,,Maar het is wel de realiteit. Zeker omdat er wat te halen viel voor ons was het vervelend. Wat rest is de degradatiepoule, die volgens Seubring geen degradatiepoule is.

GEEN RAMP Vooraf zei Seubring al dat hij het geen ramp vond als zijn ploeg de kampioenspoule zou missen. Want daarin zou SSS in drie weken tijd zes duels afwerken. Nu speelt de ploeg vanaf zaterdag elke week een wedstrijd. Bovendien zullen het er nog twee meer worden dan verwacht, want doordat er toch geen sprake is van degradatie zal Talentteam aansluiten.
,,Daar ben ik blij mee’’, zegt Seubring. ,,Voor ons zijn het weer extra wedstrijden en voor die jongens is het fijn dat het seizoen nog niet klaar is voor ze.”

BEKERTOERNOOI SSS sluit de competitie nu af als nummer zes van de ranglijst. Dat laatste is wel een kleine domper, want dat betekent dat de Barnevelders in het bekertoernooi gekoppeld wordt aan het sterke Orion. Was SSS een plek hoger geëindigd dan was Taurus of Sliedrecht Sport de tegenstander geworden en waren de kansen op het bereiken van de halve finale een stuk groter.

advertentie
advertentie
advertentie