Middenaanvaller Aart Kooiman en passer/loper Tom Koops maken een punt voor Simplex SSS door hun tegenstander af te blokken.
Middenaanvaller Aart Kooiman en passer/loper Tom Koops maken een punt voor Simplex SSS door hun tegenstander af te blokken. Bram van den Heuvel

SSS is duidelijk sterker geworden

3 oktober 2021 om 22:01 Volleybal

Maar Lycurgus is nog steeds een maatje te groot

BARNEVELD ‘De top-3 aanvallen.’ Dat is het plan van het ambitieuze Simplex SSS voor de komende jaren. Dat de selectie beduidend beter is dan vorig jaar werd zaterdag tijdens de seizoensopening meteen duidelijk. Dat de top-3 nog ver weg is, daar kwam de jonge Barneveldse ploeg een dag later achter.


Peter Pos

Zoals ieder jaar begint de eredivisie volleybal pas in oktober. Bij SSS stond iedereen te popelen om te beginnen. Het eerste weekeinde was meteen heel interessant. Er stond namelijk meteen een dubbel op het programma.
Op zaterdag kwam Numidia TopVolleybal Limburg naar de Meerwaarde. Die ploeg speelde vorig seizoen nog in de eerste divisie. Doordat de Nevobo de eredivisie wilde uitbreiden mochten teams met een goed beleidsplan doorstromen vanuit een lager niveau. Als enige club slaagden de Limburgers erin om de stap te maken.
Met Nico Freriks en Rob Bontje heeft TV Limburg twee oud-internationals in de gelederen. Twee spelers die bovendien in hun jonge jaren voor SSS uitkwamen. Toen speelde de club overigens nog in de Veluwehal.
Nu zat de sfeer er goed in, in de Meerwaarde. Een jaar lang mocht er geen publiek aanwezig zijn bij volleybalwedstrijden. Je merkte dat iedereen dit enorm gemist had. Dat het geen ‘heksenketel’ werd, kwam vooral door de wedstrijd zelf. SSS was met 3-0 (25-22, 25-20, 25-20) veel te sterk voor de nieuwkomer. ,,Het was niet heel spectaculair’’, zag ook Hans Seubring. ,,Maar dat is precies wat we voor ogen hadden na vorig jaar. Het niveau moest omhoog bij ons en je ziet dat dat gelukt is.”
De Barnevelders wilden zich versterken op de diagonaalpositie en dat lukte met het aantrekken van Kian Macnack en Zweeds international Johan Gruvaeus. Gruvaeus kampt op dit moment overigens met een heupblessure.
Met Edvin Svärd haalde SSS nog een Zweeds international naar Barneveld. De libero liet meteen zien dat hij een aanwinst is. De andere nieuwkomers zijn Ludrich Inocente, Noah van Dam en Tom Koops. Al is laatst genoemde natuurlijk een oude bekende.
,,Ik ben weer terug op het oude nest’’, glunderde Koops zaterdagavond. ,,Ik heb veel geleerd bij Sliedrecht, maar ben blij dat ik weer terug ben. Onze ploeg is net zo gretig als toen ik wegging, alleen is het basisniveau van de ploeg nu hoger.”
,,Met vijf passer/lopers is het wel dringen, maar daar maak ik me geen zorgen over. Als je concurrent deze week beter is, dan moet jij er voor zorgen dat jij volgende week weer de betere bent.”
Wie er ook een serieuze concurrent bijkreeg is Hugo van Garderen. Maar dat is voor spelverdeler geen reden om zich druk te maken. ,,In de wedstrijden moet je je daar helemaal niet mee bezig houden. Dan doe je gewoon je ding. Tijdens de trainingen merk je wel dat er meer concurrentie is. Noah zit dicht op me. Daar heb ik geen last van.”
Van Garderen vond het heerlijk dat SSS in het eerste weekeinde meteen twee keer aan de bak moest. Lycurgus wilde graag een week eerder thuis spelen omdat het dan in MartiniPlaza kon spelen, dat is een van de mooiste halen waarin in Nederland gevolleybald wordt. ,,Dat we hierdoor twee dagen achter elkaar moesten spelen maakt mij niet uit. Als volleyballer wil je daar altijd spelen, zelfs als het op maandagmorgen of dinsdagmiddag zou zijn.”
Tegen de voormalig landskampioen verloor SSS met 3-1 (25-18, 23-25, 25-16, 25-16) verloren. ,,We toonden teveel ontzag voor Lycurgus’’, merkte Seubring. ,,We hadden best wat brutaler mogen zijn, maar we zijn niet van het veld geslagen.”


advertentie
advertentie
advertentie