Tom Koops, hier op archiefplaat, krijgt steeds meer concurrentie op de passer/loper positie
Tom Koops, hier op archiefplaat, krijgt steeds meer concurrentie op de passer/loper positie Bram van den Heuvel

Simplex SSS is Talent Team nu wel voorbij

6 november 2021 om 19:15 Volleybal

BARNEVELD Vorig seizoen verloor Simplex SSS aan het einde van het seizoen van Talent Team Papendal en miste daardoor de kampioenspoule. Dat de Barnevelders progressie gemaakt hebben werd deze keer duidelijk. Na verlies in de eerste set won SSS vrij eenvoudig met 3-1


Wat was de teleurstelling groot, vorig seizoen, toen SSS na een 2-1 voorsprong verloor van Talent Team en zich moest richten op de ‘degradatiepoule’ waarin niets te winnen of te verliezen was, immers de Nevobo had al bepaald dat er geen enkele ploeg zou degraderen uit de eredivisie.

Ondertussen is er veel veranderd bij de Barnevelders. Er staat een veel sterkere selectie dan een jaar geleden. Dat is nog altijd geen garantie voor succes. Want in de eerste set verspeelde SSS een ruime voorsprong om aan het einde de set met een klein verschil in te leveren. ,,Dat was jonge-honden-gedrag’’, oordeelde Hans Seubring. ,,We speelden te wild en wilden het te mooi doen. Daardoor lieten we ze terugkomen en verloren we de set ook nog.”
Het was het enige slippertje van de avond, want daarna won SSS drie sets op rij, zonder nog een keer serieus in de problemen te komen. In de vierde set nam Talent Team nog wel een vroege voorsprong (5-1), maar al vrij snel kwam SSS langszij om er even later overheen te gaan.
Opvallend was de rol van Alex Meijs. Vorig jaar was hij - statistisch gezien - de beste passer/loper bij SSS. In de zomer raakte hij geblesseerd en tegen Talent Team stond hij ineens als diagonaal opgesteld. ,,Kian (Macnack, red.) had wat last van zijn knie en kreeg daarom wat rust’’, legde Seubring uit. ,,Bij Johan (Gruvaeus) raakte de energie op. Daarom kwam Alex er in de derde set in en is ook blijven staan.”
Voor Meijs was zijn rentree extra leuk doordat hij tegenover zijn jongere broer Sil kwam te staan. ,,Alex deed het keurig netjes’’, vond Seubring. ,,Je zag dat hij enorm gemotiveerd was en een aantal belangrijke punten maakte. Hij moest terugkomen van een heel zware blessure. Ons doel is nu dat we Alex terugkrijgen op het niveau waarop hij vorig jaar zat.”
Mocht dat lukken, dan zal het nog flink knokken zijn voor een basisplaats. Immers, SSS heeft dit seizoen vijf passer/lopers. Tom Koops is vooralsnog degene die vrijwel altijd speelt. Cas Abraham en Robin van Weerd strijden momenteel om het tweede plekje. Van Weerd startte zaterdag, maar speelde niet goed. Abraham nam het over en deed het uitstekend, totdat Van Weerd het in de vierde set weer overkwam nemen en nu wel weer de ene na de andere bal binnen sloeg. Kortom de strijd op de twee passer/loper plekken is nog lang niet gestreden en wordt alleen maar spannender, zeker als Bram Berger, de vijfde kandidaat, ook weer helemaal zijn oude vorm terugheeft.

Hans:

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie