De volleyballers SSS zijn weer in training. Morgen wordt de competitie hervat. Derde van rechts op de achtergrond Hans Seubring.
De volleyballers SSS zijn weer in training. Morgen wordt de competitie hervat. Derde van rechts op de achtergrond Hans Seubring. Pauw Media

Simplex/SSS vol vraagtekens

7 januari 2022 om 08:00 Volleybal

BARNEVELD ,,Dit blijft één groot avontuur, maar aan voorspellingen over de ranglijst waag ik me niet.” Simplex/SSS en hoofdtrainer Hans Seubring beginnen morgenavond aan de hervatting van de volleybalcompetitie. Tegenstander is Orion. ,,Wij gaan daar niet winnen, maar willen wel een vaste, stabiele wedstrijd laten zien.”

Het is morgenavond dus tegen de Doetinchemse koploper te doen voor de Barneveldse volleybalmannen. ,,Een heel mooi team dat het erg goed doet”, zo kijkt de oefenmeester vooruit. ,,Of ik daarover verrast ben? Nee, het is een ervaren ploeg met een goede mix van jonge jongens en ervaren spelers. Die club heeft de organisatie zo goed voor elkaar en hebben de spelers al aardig lang bij elkaar. De as is overeind gebleven en daarmee de kwaliteit. Het is een top-drie-team waar wij ons helaas niet mee kunnen meten. En dat gat zal komend seizoen ook nog niet gedicht zijn denk ik zo.”

Dit heeft volgens de coach nog vooral te maken met de leeftijdsopbouw van zijn eigen team. ,,Volleybal is een ervaringssport en wij hebben niet de dertigers die het één en ander hebben meegemaakt. Nee, wat dat betreft koester ik mij geen illusies over de wedstrijd. Of we de schade moeten beperken? Nee, zo sta ik er ook weer niet in. We worden uitgedaagd en willen een vaste, stabiele wedstrijd laten zien. En daarna volgen er nog veel meer mooie wedstrijden.” Er volgt een drukke maand met onder meer ook nog de bekerwedstrijd uit bij Dynamo. ,,En verder treffen we veel tegenstanders die ons niveau hebben. Komende woensdag spelen we alweer de inhaalwedstrijd thuis tegen Zevenhuizen die destijds wegens corona werd uitgesteld. Het wordt een lekker drukke maand.”

BLESSUREGEVALLEN De eerste competitiehelft kampte SSS met de nodige blessuregevallen. Onder meer Cas Abraham, Alex Meijs, Thijs van Gessel en de sterke Zweedse nieuwkomer Johan Gruveaus waren al dan niet langdurig geveld. Met name de Scandinaviër had afgelopen maanden veel meer willen laten zien dan dat hij kon. Seubring: ,,Johan blijft helaas kwakkelen met zijn slepende heupblessure en is nog altijd beperkt inzetbaar wegens zijn heupblessure. We zijn bezig met een behandelplan voor doordeweeks en we moeten hopen dat hij er kan staan op de zaterdagen. Gelukkig keren Cas en Alex mondjesmaat terug; we zullen zien hoe het zich verder ontwikkelt.”

Waar richt Seubring zich op qua ranglijst? De SSS’ers staan tenslotte slechts op een teleurstellende achtste plaats. ,,Welke klassering ik op mik? Dat vind ik helemaal niet interessant.” Op de tegenwerping dat het toch eredivisie is waar we het over hebben, reageert de coach aldus. ,,Het gaat voor mij vooral om ontwikkeling dit jaar. Ik zie de wedstrijd van morgen als mooie generale voor de rest van de maand en de rest van het seizoen. Verder ben ik vooral tevreden over de organisatie van de club die steeds meer stappen zet. We zijn omhoog gegaan in het aantal trainingsuren, de staf is uitgebreid, er zijn spelers gekomen die hier zijn komen wonen, noem maar op. Maar eerst Orion-uit.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie