SSS-coach Hans Seubring.
SSS-coach Hans Seubring. Bram van den Heuvel

Simplex/SSS verrast Taurus

Volleybal

BARNEVELD Simplex/SSS heeft subtopper Taurus op een 1-3 nederlaag getrakteerd. Het team van de na dit seizoen vertrekkende trainer Hans Seubring speelde zeer solide en excelleerde met name in de vierde doorgang. ,,Heel knap hoe mentaal sterk we waren.”

De Barnevelders namen dus ‘de volle punten’ mee uit Houten. Het werd 23-25, 21-25, 25-19 en 12-25 in het voordeel van de gasten. Dat was in de ogen van de coach meer dan verdiend. ,,We hebben heel netjes gespeeld, erg verzorgd. De tegenstander kwam niet verder dan wat plaagstootjes. We kwamen dan ook op een terechte 0-2 voorsprong.” In de derde set ging de thuisploeg ‘vol gas’, aldus Seubring. ,,Ze legden er veel energie in en schreeuwden zichzelf als het ware naar de setwinst. Knap was dat we daarna heel rustig bleven en we weer ons eigen ding gingen doen. En ja, dat we met 25-12 wonnen, hadden we dit seizoen nog nooit gedaan. We stonden op een gegeven moment zelfs met 23-7 voor en lieten ze alle kanten van het veld zien. We hielden dus echt heel goed ‘de kop erbij’. Ja, zij baalden na afloop als een stekker. Zo zie je maar weer, we hebben nu niet te maken met ziekten en ellende zoals in de eerste competititiehelft en dan laten we dit zien. Lekker hoor. Het lijkt er zeer op dat we vandaag onze beste wedstrijd van het seizoen speelden.”

[VERTREK] Gisteren werd officieel bekend dat Seubring bezig aan zijn laatste seizoen in Barneveldse dienst is. ,,Het zijn twee enorm intensieve jaren geweest en ik stond vaak zes dagen in de week voor de groep. Dit jaar doet Gert Hoogendoorn er gelukkig een dagje bij zodat ik het vijf dagen doe. Neemt niet weg dat het pittig blijft. Samen met de technische commissie van SSS hebben we besloten uit elkaar te gaan, dat waren open en eerlijke gesprekken. De club wilde ook liever een trainer voor langere tijd en dat ‘commitment’ kon en wilde ik niet aangaan. Wat ik nu ga doen? Geen idee nog natuurlijk, er is niks concreet. Eén ding is zeker, tot aan mei geven wij vol gas. Ik wil er met de mannen het maximale uithalen.” Paul van der Ven is de komende drie jaar de opvolger van Seubring.

Woensdag speelt SSS een bekerwedstrijd, uit in Apeldoorn tegen Dynamo.

Jurre Jochemsen

advertentie