De volleyballers van Simplex/SSS (hier op archief) wonnen zaterdagavond met 3-2 van VoCASA.
De volleyballers van Simplex/SSS (hier op archief) wonnen zaterdagavond met 3-2 van VoCASA. Bram van den Heuvel

Volleyballers van Simplex/SSS winnen thriller in eigen Meerwaarde

15 januari 2022 om 23:22 Volleybal

BARNEVELD In een wedstrijd die uiteindelijk onnodig spannend werd, heeft Simplex/SSS de winst gepakt op VoCASA. De Barnevelders gaven een 2-0 voorsprong uit handen, maar wonnen uiteindelijk toch nog met 3-2. ,,De eerste twee sets speelden we ons beste volleybal van het hele seizoen.” 

Daarmee sloeg hoofdtrainer Hans Seubring van SSS de spijker op zijn kop. Met fris en gevarieerd volleybalspel werden de Nijmegenaren van het kastje naar de muur gestuurd. De setstanden waren dan ook een logische afspiegeling van het spelbeeld. Het werd 25-12 25-16 in het voordeel van de Barnevelders. ,,De tegenstander had totaal geen antwoord op ons spel. Die eerste twee sets speelden we ons beste volleybal van het hele seizoen.”

Er ontspon zich zaterdag, naarmate de avond vorderde, echter een heuse volleybalthriller in de Barneveldse sporthal De Meerwaarde. In eerste instantie leek het daar dus nog helemaal nog niet op en niks leek een makkelijke driesetter in de weg te zitten maar niets bleek minder waar. De Nijmegenaren vochten zich terug in de wedstrijd en SSS speelde alsmaar minder naarmate de wedstrijd in de andermaal lege sporthal vorderde. Via de setstanden 13-25 en 23-25 moest een vijfde doorgang de beslissing brengen. Daarin bleken de Barnevelders de sterkste in een ongekend zenuwenspel. Het werd 16-14. 

VOLGENDE STAP’ Seubring was dus zeer lovend over het spel van zijn manschappen in de eerste twee sets, maar zag daarna toch het verval intreden. ,,De volgende stap is inderdaad om dit goede spel langer vol te houden en het dan in drie of vier sets af te maken. Aan de andere kant kregen we ook weer met meer weerstand van VoCASA te maken, met name vanuit hun midden kwam veel gevaar. Daar hadden we geen antwoord op.” Wat vond de coach verder de belangrijkste les? ,,Dat we haast geen moment echt in paniek raakten, zowel bij een ruime voorsprong niet als bij de teleurstelling van de verloren derde en vierde set. En ja, dat we die vijfde wonnen is een belangrijke mentale stap, daar kunnen we verder mee. Complimenten aan mijn team voor de getoonde veerkracht.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie