Middenaanvaller Ludrich Inocente met een punt namens Simplex/SSS.
Middenaanvaller Ludrich Inocente met een punt namens Simplex/SSS. Pauw Media

SSS wint inhaalwedstrijd van RECO ZVH

12 januari 2022 om 22:42 Volleybal

BARNEVELD ,,Het ging vandaag wel heel lekker, vanaf het begin ging het goed.” Kian Macnack was een tevreden man na afloop van de gewonnen wedstrijd van Simplex/SSS op RECO ZVH. Het werd 3-1 met de setstanden 25-15, 26-28, 25-18 en 25-22. ,,Het is de nummer laatst, maar je moet het toch maar even doen.”

Met name de diagonaalspeler deed dus van zich spreken met vele punten. Hij was dan ook uitermate tevreden na de zege. ,,Dit is een heerlijke overwinning. En ik speelde vandaag wel heel lekker, bijna alles ging goed. Zelfs in de blokkering ging het prima en dat is natuurlijk niet mijn eerste taak.”

In het begin ging het gelijk op tussen de nummers zeven en elf van de eredivisie. Toch toonde de thuisploeg zich halverwege de eerste set een stuk doortastender en werd er een voorsprong opgebouwd die de Barnevelders niet meer weggaven.
Bij aanvang van de tweede doorgang werden er teveel fouten gemaakt door de formatie van trainer Hans Seubring. SSS kwam nog wel terug en kwam zelfs op voorsprong. Toch ging het in de slotfase alsnog mis voor de thuisploeg en grepen de gasten uit Zevenhuizen naar setwinst.

VEERKRACHT De Barnevelders toonden veerkracht en gingen steeds beter spelen. Dat leidde ook tot tevredenheid bij de 18-jarige Macnack. ,,We toonden agressie op de juiste momenten en dat is de afgelopen wedstrijden wel eens anders geweest. Vandaag waren we gelukkig goed bij de les, behalve dus in die tweede set die we eigenlijk onnodig verloren. We gingen ten onder aan kleine foutjes.”  Over zijn eigen spel was hij meer dan content. En toch had hij liever op een andere manier een basisplek gepakt. Zijn concurrent Johan Gruvaeus is namelijk geblesseerd aan de heup. ,,Natuurlijk biedt mij dit kansen, maar ik had het het liefst op een andere manier gedaan. Ik kan ook goed overweg met Johan en gun hem die blessure oprecht niet. Neemt niet weg dat ik wil blijven presteren hier bij SSS, ik ben hier natuurlijk niet voor niets heen gegaan. Ik moet het ook de komende wedstrijden laten zien.”

Te beginnen zaterdag thuis tegen VoCASA. ,,Ik mis het publiek, maar het is wel weer lekker om dan in eigen zaal te spelen.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie