Spirit verslaat OVVO
Spirit verslaat OVVO Erik Terpstra

Spirit pakt zege in slotfase

17 september 2022 om 22:25 Korfbal

VOORTHUIZEN Dankzij een winnend doelpunt van Wiebe Westerhuis in de laatste minuut heeft Spirit ook de tweede wedstrijd in de Overgangsklasse gewonnen. Na een tumultueuze slotfase werd OVVO met 18-17 verslagen waardoor de ploeg van Jeroen van Brakel na twee speeldagen de koppositie met KVA deelt.

Na de knappe overwinning van een week eerder in Amsterdam tegen Rohda begon Spirit op Sportcomplex De Voorde ook voortvarend aan het duel OVVO. Halverwege stond de thuisclub op een 10-8 voorsprong en toen Spirit in de tweede helft uitliep naar 14-10 leek de overwinning al binnen. De bezoekers uit Maarssen begonnen echter aan een opmerkelijke inhaalrace en wisten met vijf punten op rij de wedstrijd volledig te kantelen. Na een time-out en wat tactische aanpassingen kreeg Spirit de controle terug en stond er met een minuut op de klok een 17-17 tussenstand op het scorebord. Met Spirit aan de bal maakte OVVO een serie kleine overtredingen met uiteindelijk een strafworp voor de gastheren en heel veel protesten aan de zijde van OVVO tot gevolg. Wiebe Westerhuis hield in deze lastige situatie zijn hoofd koel en zijn treffer bleek de winnende: 18-17.

Trainer Van Brakel: “Uiteindelijk werd het een bijzondere ontknoping, aan de ene kant onnodig omdat wij tot 14-10 controle over de wedstrijd hadden en op weg waren naar een regelmatige overwinning. Na een ongelukkige tegengoal en een knap afstandsschot kwam OVVO ineens terug tot twee. Later zag ik dat ze in twaalf aanvallen zeven keer doeltreffend waren, dat is natuurlijk ook de overgangsklasse. We hebben toen een time-out ingezet, wellicht te laat, en Justin Terpstra ingebracht en Lejon Bruinekreeft naar het andere vak verplaatst. Dat pakte goed uit met de mooie zege tot gevolg. Overigens vond ik de protesten van de technische staf van OVVO echt over de grens en korfbalonwaardig. Er was veel emotie, maar ik vond dat het arbitrale duo het uitstekend deed en echt niet omdat we gewonnen hebben.”

Bij het debuutjaar in de overgangsklasse was handhaving in eerste instantie de doelstelling, met vier uit twee is Spirit goed gestart. Van Brakel: “Wij zijn constanter en stabieler geworden, maar dat bleek vandaag niet uit het scoreverloop. Toch ben ik trots en blij dat we uiteindelijk toch winnen. De doelstelling blijft handhaven, maar wanneer we na vier of vijf wedstrijden nog steeds bovenin meedraaien verschuift de doelstelling richting de eerste twee posities en dus promotie.” Zaterdag reist Spirit af naar ’s-Gravenhage voor een duel tegen VEO.

Doelpuntenmakers Spirit: Lejon Bruinekreeft 4, Rens Terpstra 3, Wiebe Westerhuis 3, Rosalie van der Stege 3, Lieke Beckerman 2, Willem Westerhuis 1, Anneke van Burken 1 en Linda van Puurveen 1.