Afbeelding
Pauw Media

ODIK pakt punt in de slotfase

17 september 2022 om 17:26 Korfbal

BARNEVELD- Titelkandidaat ODIK heeft de eerste thuiswedstrijd tegen Juventa niet kunnen winnen. Dankzij twee doelpunten van topscorer Milko van Golberdinge in de laatste drie minuten eindigde het duel onder zware weersomstandigheden in een 13-13 gelijkspel.

Op Sportpark Oosterbos keerde bij ODIK Cees Snoei en Liesbeth Bouter terug in de basis. ODIK speelde een uitstekende eerste helft en stond halverwege ook op een 8-6 voorsprong tegen Juventa. De fysiek sterke bezoekers uit Hardenberg kwamen in de tweede helft terug in de wedstrijd en leken met een 11-13 voorsprong en nog drie minuten op de klok op weg naar een verrassing. Met zijn negende punt maakte Van Golberdinge in de absolute slotfase echter alsnog de verdiende gelijkmaker: 13-13.

Trainer Ruud van de Hoef: “Ergens baal ik als een stekker en ergens ben ik uiteindelijk ook nog wel blij met de remise. Na afloop heb ik gezegd dat wij waarschijnlijk onze moeilijkste wedstrijd van het jaar hebben gespeeld. Tegen een fysiek sterke tegenstander met lastige omstandigheden hebben wij onnodig puntverlies geleden, maar aan de andere kant hebben wij in de slotfase in ieder geval nog een nederlaag voorkomen. In de eerste helft speelden wij gedreven en in een goed tempo met slimme keuzes, na rust met wind tegen en een vertragende tegenstander was het helaas veel minder.“ Zaterdag speelt ODIK in Nijmegen tegen Noviomagum.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 9, Brandien van de Fliert 1, Bart Evers 1, Cees Snoei 1 en Jasper Twilt 1.

advertentie
advertentie