ODIK verslaat in de slotfase MIA
ODIK verslaat in de slotfase MIA Bram van den Heuvel

Winnend ODIK slaat nu wel in de slotfase toe

9 oktober 2021 om 21:14 Korfbal

BARNEVELD- Dankzij een winnend doelpunt van Cees Snoei in de absolute slotfase heeft ODIK het belangrijke duel tegen MIA met 12-11 gewonnen. De spectaculaire overwinning was een verdiende beloning voor het keihard werkende team van Ruud van de Hoef die twintig minuten voor tijd nog op een achterstand van vijf punten stond.

Natuurlijk: ODIK is een team in opbouw waarbij talentontwikkeling centraal staat en het vertoonde spel was in drie van de vier eerdere wedstrijden veelbelovend. Maar met twee punten na vier duels was een zege op MIA broodnodig om aansluiting te vinden in de middenmoot. Daarbij verloor ODIK al tweemaal in de slotfase met een punt verschil. De zaterdagse zege op Sportpark Oosterbos levert het talentvolle Barneveldse team behalve twee punten ook vertrouwen op.

Tegen middenmoter MIA begon ODIK goed aan de wedstrijd en de 4-2 voorsprong gaf de verhoudingen in de openingsfase goed weer. Hierna kwam de thuisploeg echter in de problemen en de bezoekers uit Amersfoort gingen met een 5-8 voorsprong rusten. Trainer Van de Hoef: ,,Na onze goede start kwam er zand in de machine, het liep niet meer. Wij wisten wat de oorzaak en de oplossing was, maar konden ondanks de nodige wissels en een time-out dit niet direct toepassen. MIA zakte heel erg in, wij moesten geduldiger zijn en meer lopen maar waren te gretig”.

In de tweede helft liep MIA uit naar een haast onoverbrugbare 5-10 voorsprong, toen ODIK de wedstrijd weer wist te kantelen. Mede onder impuls van de sterke invaller Bart Evers nam de thuisploeg het initiatief terwijl de vertragende tactiek van MIA averechts ging werken. Bij een 11-11 tussenstand won Bart Evers een cruciale rebound waarna ODIK vol overleg geduldig op zoek ging naar de winnende treffer. Met nog zes seconden op de klok scoorde Cees Snoei dit beslissende punt, tot vreugde en opluchting bij ODIK.

Van de Hoef: ,,Het is fantastisch dat wij na twee eerdere nipte nederlagen nu wel aan het langste eind trekken. Niet alleen de punten zijn natuurlijk erg belangrijk, maar ook de manier waarop wij in de slotfase zakelijk en vol overleg tot de winst komen. Een prachtige teamprestatie en beloning voor het harde werken”.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 4, Maarten Snoei 2, Melissa Bakkenes 2, Bart Evers 1, Ard van der Pols 1, Liesbeth Bouter 1 en Cees Snoei 1

advertentie
advertentie
advertentie