(Archieffoto MIA- Spirit)
(Archieffoto MIA- Spirit) Rinus van Denderen

Ruime zege voor sterk Spirit in topper

9 oktober 2021 om 19:56 Korfbal

VOORTHUIZEN- Spirit heeft zich knap gerevancheerd voor de verrassende nederlaag van vorige week tegen MIA. Op het goed bezochte Sportcomplex De Voorde werd de topper tegen Victum met duidelijke cijfers gewonnen: 20-11. Door de vierde zege na vijf wedstrijden gaat Spirit nu samen met Noviomagum aan kop in de eerste klasse A.

In Voorthuizen maakte Spirit vanaf het begin duidelijk dat er geen nieuw puntverlies mogelijk was. De talentvolle ploeg van trainer Jeroen van Brakel was heer en meester en ging met een 11-7 voorsprong rusten. In het begin van de tweede helft nam de thuisploeg definitief afstand met de veelzeggende 20-11 eindstand als resultaat. Bij Spirit maakte Wiebe Westerhuis na een vervelende knieblessure zijn rentree.

De pas 19-jarige aanvoerder Rens Terpstra was tevreden: ,,Wij hebben vandaag erg goed als team gespeeld. Na de teleurstellende nederlaag van vorige week hebben wij deze week hard en goed getraind. Wij stonden op scherp, wij konden ons geen herhaling van vorige week permitteren. Als team hebben we goed gestreden en voor elk duel gevochten en een verdiende en ruime overwinning gehaald”.

Volgende week komt medekoploper Noviomagum op bezoek in Voorthuizen.

Doelpuntenmakers Spirit: Richard van Beek 5, Rens Terpstra 3, Lejon Bruinekreeft 3, Yvette Doppenberg 3, Anouk van de Kuilen 3, Willem Westerhuis 2 en Rosalie van der Stege 1.

advertentie
advertentie
advertentie