(archieffoto)
(archieffoto) Bram van den Heuvel

Spirit wint in Vriezenveen ook derde competitieduel

25 september 2021 om 23:50 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. In Vriezenveen werd het nog puntloze Amicitia met 21-28 verslagen waardoor het team van Jeroen van Brakel samen met Noviomagum zonder puntverlies bovenaan staat. 

Op Sportpark Het Midden was Spirit het hele duel de bovenliggende partij, maar kon het pas in de slotfase definitief afstand nemen. Via een 12-15 ruststand eindigde het duel met een voorsprong van zeven punten voor Spirit. Bij de korfballers uit Voorthuizen ontbraken Wiebe Westerhuis, Anneke van Puurveen, Richard van Beek en Yvette van den Hudding maar maakten in de slotfase de talentvolle jeugdspelers Dana Mulder, Eline van Putten en Jesse van de Kuilen een geslaagde entree.

Trainer Van Brakel was content met de zege: ,,Wij hadden van te voren de beelden van Amicitia goed bestudeerd en het was duidelijk dat zij beter waren dan de stand deed vermoeden. Wij begonnen dan ook waakzaam en sterk aan de wedstrijd en kunnen tevreden zijn over ons aanvalsspel: 43% van onze aanvallen was een goal en we hadden een scoringspercentage van 30%. In de tweede helft hadden we even een mindere fase waarin Amicitia door drie punten op rij terugkwam tot een achterstand van drie punten, maar gelukkig namen we in de slotfase echt afstand”. Zaterdag speelt Spirit in Houten tegen MIA.

Doelpuntenmakers Spirit: Lejon Bruinekreeft 8, Rens Terpstra 8, Lieke Beckerman 5, Rosalie van der Stege 3, Michel Kieft 2, Anouk van de Kuilen 1, Linda van Puurveen 1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie