Spirit-Odik
Spirit-Odik Bram van den Heuvel

Spirit wint heerlijke derby van ODIK

18 september 2021 om 22:10 Korfbal

VOORTHUIZEN- Spirit heeft dankzij de winnende treffer in de absolute slotfase opnieuw van ODIK gewonnen. Uitgerekend voormalig ODIK-speler Lejon Bruinekreeft bepaalde de eindstand van de heerlijke derby op 19-18.

Op de openingsspeeldag van de veldcompetitie van vorig seizoen won Spirit heel verrassend met 14-15 van het sterker geachte ODIK. Een jaar later zijn de verhoudingen in de regionale korfbalwereld duidelijk veranderd: de 19-18 overwinning voor Spirit was logischer. De ploeg uit Voorthuizen won inmiddels 18 duels in de veldcompetitie op rij, terwijl de Barnevelders na een glorieperiode druk bezig zijn om een nieuw team te smeden.

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Den Hartog ontspon zich op Sportpark De Voorde een geweldige wedstrijd waarbij Spirit al snel op een 5-2 voorsprong kwam. Op dat moment toonde ODIK voor de eerste keer veerkracht en kwamen de Barnevelders knap terug tot de 11-11 ruststand. Na rust kende ODIK een sterke fase met drie punten op een rij en een comfortabel lijkende 11-14 voorsprong. Spirit ging echter meer rebounds pakken en wist de wedstrijd te kantelen door de achterstand om te buigen in een 18-16 voorsprong. Dankzij twee doelpunten van invaller Maarten Snoei kwam ODIK niet alleen terug tot 18-18 maar had het ook met nog een minuut op de klok balbezit en dus de grootste kans op een derbyzege. Een te snelle en gemiste schotpoging bood Spirit echter een herkansing. Uitgerekend Lejon Bruinekreeft wist wel raad met dit buitenkansje waardoor de deze zomer van ODIK overgekomen Spirit-aanwinst net als een week eerder de luid bejubelde matchwinner van een zinderende wedstrijd werd.

De winnende trainer Jeroen van Brakel: ,,Het was een heerlijke middag, een derby met veel publiek en met voor ons een geweldige ontlading. In vergelijking met vorig jaar vond ik ODIK als team behoorlijk gegroeid, maar wij waren over de hele linie misschien net wat sterker. Zo hadden de invallers Michel Kieft en Justin Terpstra een belangrijke bijdrage aan deze prachtige zege!’

ODIK-trainer Ruud van de Hoef: ,,Het was een fantastische wedstrijd die eigenlijk in een gelijkspel had moeten eindigen. In tegenstelling tot vorige week hebben wij vandaag echt wel laten zien dat we steeds beter worden. Ook positief dat we tijdens de wedstrijd onze strategie konden aanpassen en veerkrachtig waren. Bij de 18-18 tussenstand hadden we het veel slimmer moeten spelen en Spirit niet de kans mogen geven alsnog voor de winnende goal te gaan. Die fout gaan we nooit meer maken. Ik denk dat we met Noviomagum en Spirit de twee beste tegenstanders hebben gehad en dat we het seizoen toch in de top drie gaan afsluiten”.

Doelpuntenmakers Spirit: Lejon Bruinekreeft 6, Rosalie van der Stege 5, Rens Terpstra 2, Yvette van den Hudding 2, Justin Terpstra 2, Lieke Beckerman 1 en Linda van Puurveen 1.
Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 5, Cees Snoei 5, Brandien van de Fliert 3, Maarten Snoei 2, Liesbeth Bouter 1, Melle Smit 1 en Melissa Bakkenes 1.

Spirit-Odik
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie