Afbeelding
Pauw Media

Titelkandidaat ODIK begint met zege

Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft de kampioensambities kracht bijgezet door het eerste competitieduel met 15-19 van fusieclub NRC’22 te winnen. Voor de Barnevelders was Milko van Golberdinge in Enschede met tien treffers de uitblinker van een sterk collectief. Het was na een serie van vier nederlagen op de openingsspeeldag voor ODIK eindelijk eens een competitiestart met een zege.

Vanwege een bruiloft moest ODIK het bij de competitiestart zonder Cees Snoei, Liesbeth Bouter en Maarten Snoei doen en had trainer Ruud van de Hoef basisplaatsen ingeruimd voor de van Spirit teruggekeerde debutant Jasper Twilt, Jordi van Kattenbroek en Else de Vries. Voor NRC’22 was de wedstrijd tegen ODIK het eerste competitieduel na de recente fusie van Rigtersbleek en EKC Nääs. Vanaf het begin was ODIK de bovenliggende partij om via een 4-8 voorsprong uiteindelijk uit te komen op de 15-19 eindstand.

Trainer Ruud van de Hoef: “De overwinning is geen moment in gevaar geweest, al was NRC’22 vrij taai en bleven ze tot het einde in de wedstrijd. Onze maximale voorsprong was zes punten en in de tweede helft was het verdedigend niet altijd even goed. Gezien onze reeks in de vorige veldcompetitie, ons niveau in de zaal en omdat we onze selectie niet alleen in tact hebben gehouden maar zelfs versterkt hebben, moeten we dit seizoen voor het kampioenschap gaan.” Zaterdag speelt ODIK speelt eerste thuiswedstrijd tegen Juventa.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 10, Brandien van de Fliert 2, Bart Evers 1, Joyce van de Hoogen 1, Rhodé Hartkamp 1, Rosilde van Manen 1, Jordi van Kattenbroek 1, Else de Vries 1 en Pieter Kamphorst 1.]

advertentie
advertentie