(Archieffoto ODIK- MIA)
(Archieffoto ODIK- MIA) Bram van den Heuvel

Zegereeks van ODIK eindigt in Nijmegen

30 oktober 2021 om 23:51 Korfbal

BARNEVELD- Titelkandidaat Noviomagum heeft de zegereeks van ODIK gestuit. In Nijmegen verloren de Barnevelders met duidelijke cijfers van de gedeelde koploper: 22-13. Na drie overwinningen op rij was ODIK opgeklommen naar de subtop en kon bij een zege op Noviomagum weer stiekem aan een kampioenschap worden gedacht. Door de forse nederlaag sluit ODIK het eerste deel van de veldcompetitie af op de vierde positie.

Zonder de afwezige clubtopscorer Milko van Golberdinge was ODIK vol revanchegevoelens naar de Waalstad afgereisd. Op de eerste speeldag werd met duidelijke cijfers van Noviomagum verloren en gezien het sterk verbeterde spel van de laatste weken leek de ploeg van trainer Ruud van de Hoef op voorhand zeker niet kansloos. Na een redelijk gelijkwaardig begin nam de thuisploeg na een 3-3 tussenstand met 8-4 snel afstand en was de marge met 12-6 halverwege al zes punten. Ook in de tweede helft was ODIK niet doeltreffend genoeg om het spannend te laten worden en eindigde het veldseizoen met een teleurstellende 22-13 nederlaag.

Trainer Ruud van de Hoef: ,,Hier baal ik enorm van, het was echt een belangrijke wedstrijd en we hebben het vandaag niet laten zien. Na een prima periode met drie zeges op rij hadden we het gevoel dat we een resultaat konden halen. We begonnen nu wel beter dan in de thuiswedstrijd, maar de conclusie is duidelijk: we hebben vandaag slecht geschoten en waren niet goed genoeg”.

Positief punt bij ODIK was de invalbeurt van Melle Smit, die na een vervelende blessure een geslaagde rentree maakte. Verder viel op dat alle dertien punten van ODIK door de mannen werden gescoord. De Barnevelders gaan zich na een vrije dinsdag vanaf donderdag voorbereiden op het zaalseizoen waarin oefenwedstrijden tegen DOS Kampen en DOS (Westbroek) op het programma staan voordat het tweede seizoen in de Hoofdklasse op 20 november gaat beginnen.

Doelpuntenmakers ODIK: Cees Snoei 4, Ard van der Pols 3, Bart Evers 2, Maarten Snoei 2 en Melle Smit 2. 

advertentie
advertentie
advertentie