(Archieffoto Spirit - Noviomagum)
(Archieffoto Spirit - Noviomagum) Bram van den Heuvel

Uitstekend Spirit werkt aan doelsaldo in Groningen

23 oktober 2021 om 19:14 Korfbal

VOORTHUIZEN- Een oppermachtig Spirit heeft de uitwedstrijd tegen De Parabool probleemloos gewonnen. In Groningen won de koploper uit Voorthuizen met 15-32 en waren liefst elf verschillende spelers trefzeker. Door de makkelijke zege blijft Spirit halverwege de competitie samen met Noviomagum aan kop. Na een wat stroeve start besliste Spirit het duel al snel en kon het tweede gedeelte gebruikt worden om aan het doelsaldo te werken.

Trainer Jeroen van Brakel zag veel verschillende pluspunten: ,,Wij hebben het prima gedaan, vooral de tweede helft hebben wij erg goed gespeeld. Onze scoringspercentages waren erg goed en dat er elf verschillende spelers scoren zegt wat over de variatie in ons spel en onze kracht in de breedte. Na hun wedstrijd in Sassenheim kwamen de talentvolle Eline van Putten en Jesse van de Kuilen direct naar Groningen en hun invalbeurt was ook prima. Onze tweede won vandaag ook en staat bovenaan, dat zijn mooie ontwikkelingen. In de tweede helft zijn we op jacht gegaan naar veel doelpunten om ons doelsaldo flink te verbeteren, daarin zijn we behoorlijk geslaagd”.

Spirit sluit zaterdag het eerste deel van de veldcompetitie af met een thuisduel tegen De Wâlden.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 9, Lejon Bruinekreeft 8, Wiebe Westerhuis 4, Linda van Puurveen 2, Lieke Beckerman 2, Anneke van Burken 2, Rosalie van der Stege 1, Yvette Doppenberg 1, Willem Westerhuis 1, Eline van Putten 1 en Jesse van de Kuilen 1.

advertentie
advertentie
advertentie