Spirit - Noviomagum
Spirit - Noviomagum Bram van den Heuvel

Spirit en Noviomagum delen punten in topper

16 oktober 2021 om 21:07 Korfbal

VOORTHUIZEN- De spannende topper tussen Spirit en Noviomagum eindigde zaterdagmiddag in Voorthuizen onbeslist: 18-18. In een heerlijke wedstrijd met twee gezichten waren de bezoekers uit Nijmegen de eerste helft veel sterker en was Spirit in het tweede deel oppermachtig. Door de puntendeling blijven beide ploegen met negen punten na zes wedstrijden aan kop.

Een week na de gewonnen topper tegen Victum stond er voor Spirit op Sportcomplex De Voorde weer een cruciaal duel in de race om het kampioenschap op het programma. Vanaf het eerste fluitsignaal zocht het fysiek sterkere Noviomagum de grens op. Wellicht was dit de oorzaak van het onhandige verdedigen van de thuisploeg waar Noviomagum optimaal van profiteerde. Met de 7-14 ruststand leek het vierpuntenduel dan ook in Nijmeegs voordeel beslist. Trainer Jeroen van Brakel: ,,Noviomagum begon direct met een flinke overtreding op Rens Terpstra, wij hadden moeite met hun fysieke geweld waarbij de arbitrage de kaarten op zak hield. In combinatie met onze lage scoringspercentage was de oorzaak van de achterstand duidelijk. Zo hebben we in totaal zes strafworpen gemist. We zijn constant bezig gewest met wisselen, tactische variaties en hebben ook met de time-outs en aanwijzingen in de rust geprobeerd de wedstrijd te kantelen”.

In de tweede helft was Spirit oppermachtig en maakte vooral de verdedigende klasse van de Voorthuizenaren veel indruk. Met een fraaie inhaalrace kwam de talentvolle thuisploeg terug tot 17-17 en later via een treffer van Richard van Beek tot 18-18 waarna in de slotfase zelfs een thuiszege nog mogelijk was. Van Brakel: ,,Het was een achtbaan van emoties waarbij wij echt een fantastische tweede helft hebben gespeeld en enorm veel veerkracht hebben getoond. Na rust scoren we wel veel vaker en hadden we zelfs nog kunnen winnen. Ik denk dat wij in de breedte sterker zijn, terwijl Noviomagum meer ervaring en lengte heeft. Dat wij in een interessante competitie met weinig krachtsverschillen een belangrijke rol spelen is wel duidelijk”.

Zaterdag speelt Spirit in Groningen tegen De Parabool.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 7, Richard van Beek 5, Michel Kieft 2, Lejon Bruinekreeft 1, Wiebe Westerhuis 1, Linda van Puurveen 1 en Lieke Beckerman 1.