(Archieffoto ODIK-Spirit)
(Archieffoto ODIK-Spirit) Erik Terpstra

ODIK wordt tweede na knappe zegereeks

Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft de competitie afgesloten met een prima 18-11 overwinning op Amicitia. Door de zesde zege op rij hebben de Barnevelders alle duels in het tweede deel van de competitie gewonnen. De inhaalrace brengt de talentvolle formatie van trainer Ruud van de Hoef uiteindelijk niet verder dan de derde plaats met een punt achterstand op kampioen Spirit.

Op het eigen Sportpark Oosterbos kwam de thuisclub bij ruim dertig graden nooit echt in de problemen. Na een 7-5 ruststand liep ODIK in het begin van de tweede helft dankzij een serie van zeven punten op rij uit naar een onoverbrugbare voorsprong en konden de bezoekers uit Vriezenveen de schade uiteindelijk beperken tot een marge van zeven punten: 18-11. Trainer Van de Hoef: ,,We hebben het seizoen goed afgesloten met een leuke wedstrijd. In de eerste helft was het aardig, maar ontbrak de echte drive. In het tweede deel waren we echt heel goed en hebben we met dominant spel en een aantal schitterende aanvallen op een hoog niveau gespeeld. Ook mooi dat Jochem Houwman en Melissa Bakkenes met een invalbeurt en een doelpunt een waardig afscheid kregen.”

Uit de eerste acht duels veroverde ODIK acht punten, de zes wedstrijden na het zaalseizoen waren goed voor de maximale score van twaalf. De zware competitie en de sterke tegenstand in de zaal hebben van ODIK een beter team gemaakt. De doelstelling om in deel twee alles te winnen met bij vlagen dominant spel is gehaald. Trainer Van de Hoef kan dan ook tevreden zijn: ,,Alle doelstellingen voor de tweede competitiehelft zijn inderdaad gehaald. We spelen nu ook slimmer en geduldiger en zijn als team echt veel beter geworden. Het is natuurlijk jammer dat Spirit kampioen is geworden, maar op basis van de gehele competitie is dat terecht. Op basis van het tweede deel is duidelijk wat onze doelstellingen voor het nieuwe seizoen zijn. Dan moeten we nog beter worden en voor het kampioenschap gaan. Maar voor nu ben ik tevreden, wij hebben gedaan wat we moesten doen en de sfeer bij de club is bovendien erg goed”.

[Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 6, Cees Snoei 4, Melle Smit 2, Bart Evers 1, Jochem Houwman 1, Brandien van de Fliert 1, Rhodé Hartkamp 1, Rosilde van Manen 1 en Melissa Bakkenes 1.]

Peter de Kinder

advertentie