{Archieffoto ODIK- Spirit)
{Archieffoto ODIK- Spirit) Erik Terpstra

ODIK kijkt omhoog na knappe winst op koploper

Korfbal

BARNEVELD Een uitstekend spelend ODIK heeft dankzij een overtuigende 25-19 overwinning op koploper Victum de aansluiting bij de top drie gevonden. Op Sportpark Oosterbos kwamen de bezoekers uit Houten nog wel op een 1-2 voorsprong, maar daarna nam ODIK het initiatief over en liep het via een 5-2 voorsprong uit naar de 13-10 ruststand. Direct in de tweede helft kwam Victum terug tot 13-13, maar mede onder impuls van Cees Snoei nam ODIK met zes punten op rij definitief afstand.

Trainer Ruud van de Hoef: “Wij hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld en een prima overwinning geboekt. Wij speelden met veel variatie en hebben acht verschillende doelpuntenmakers. Wij trainen goed, dat levert nu ook de derde overwinning op een rij op”. Door de overwinning en de verrassende nederlagen van de gehele top drie staat ODIK nog steeds vierde, maar de achterstand op koploper Victum bedraagt nog maar twee punten. Van de Hoef: “Wij vonden de uitslagen op de andere velden eerder verrassend dan dat we onszelf rijk rekenen. De doelstelling bij de hervatting van de veldcompetitie was alle zes duels winnen, daar hebben we invloed op. Maar uiteraard krijgt de competitie voor ons nu wel een extra dimensie.”

Zaterdag speelt ODIK in Amersfoort tegen MIA.

Doelpuntenmakers ODIK: Milko van Golberdinge 7, Cees Snoei 7, Rhodé Hartkamp 4, Melle Smit 2, Liesbeth Bouter 2, Bart Evers 1, Brandien van de Fliert 1 en Rosilde van Manen 1.

advertentie
advertentie