(Archieffoto ODIK)
(Archieffoto ODIK) Erik Terpstra

Vierde zege op rij brengt ODIK in top drie

Korfbal

[BARNEVELD] Een goed spelend ODIK heeft in Amersfoort met 14-16 van MIA gewonnen. Door de vierde opeenvolgende overwinning stijgen de Barnevelders naar de derde positie op nog maar een punt achterstand van de koplopers Spirit en Noviomagum.

Vanwege een probleem met een korf begon de wedstrijd in Amersfoort met vertraging op een bijveld. MIA nam nog een kleine voorsprong, maar ODIK nam al gauw het initiatief over en ging met een 7-9 voorsprong rusten. In het tweede deel maakten de bezoekers uit Barneveld met een tussensprint naar 11-15 het verschil om uiteindelijk met een marge van twee punten te finishen: 14-16.

Trainer Ruud van de Hoef: “We hebben terecht gewonnen, maar MIA was een taaie tegenstander. Wij waren wel beter, het verschil was alleen lastig in de score uit te drukken. Ons veldspel was prima, de afwerking was voor verbetering vatbaar. Mooi om te zien dat Milko van Golberdinge in een ondersteunende rol uitblonk, terwijl Brandien van de Fliert op alle facetten vandaag ijzersterk was.”

Na een vrij weekend vervolgt ODIK op 11 juni de competitie met een verre uitwedstrijd in Oentsjerk tegen De Wâlden. [Doelpuntenmakers ODIK: Bart Evers 4, Brandien van de Fliert 3, Cees Snoei 3, Milko van Golberdinge 2, Melle Smit 2 en Liesbeth Bouter 2.]

advertentie