Odik - Spirit
Odik - Spirit Bram van den Heuvel

Probleemloze zege voor ODIK in Friesland

12 september 2020 om 22:06 Korfbal

BARNEVELD- Een prima spelend ODIK heeft in Friesland eenvoudig de eerste twee punten van het veldseizoen veroverd, degradatiekandidaat De Wâlden werd met 12-20 verslagen. Ondanks de valse start bij de opening van de competitie vertrok ODIK vol vertrouwen naar het 181 kilometer verderop gelegen Oentsjerk. Vorig seizoen werd De Wâlden twee keer makkelijk verslagen en ook nu waren de Barnevelders duidelijk beter. ODIK begon sterk aan het duel en kwam direct op voorsprong. Ondanks een slordige fase ging de ploeg van trainer Wouter van Brenk met een 4-7 voorsprong rusten. In de tweede helft was ODIK scherper in de afronding en nam het snel definitief afstand met de 12-20 eindstand tot gevolg. In de slotfase kregen Liesbeth Bouter en Bart Evers ook nog speeltijd. Van Brenk was tevreden: ,,Wij zijn blij met de eerste overwinning, dit geeft vertrouwen voor het vervolg. Het was een regelmatige zege, met een betere tweede helft aan onze kant. Uiteindelijk gaf het kwaliteitsverschil de doorslag en boeken wij tegen een club die niet bovenin zal eindigen een noodzakelijke zege”.

Doelpuntenmakers ODIK: Lejon Bruinekreeft 5, Milko van Golberdinge 4, Cees Snoei 3, Maarten Snoei 3, Anke Hopman 2, Laura Hendriks 2, Brandien van de Fliert 1.