(Archieffoto ODIK - TOP)
(Archieffoto ODIK - TOP) Bram van den Heuvel

Matig ODIK verliest in Amsterdam

12 maart 2022 om 22:29 Korfbal

BARNEVELD ODIK is er in Amsterdam niet in geslaagd de eerste punten van het zaalseizoen te veroveren. Fusieclub AW.DTV was in een matige wedstrijd met 20-17 te sterk voor de Barneveldse korfballers die door de nederlaag in de poule als vierde gaan eindigen.

In de matige gevulde Sporthal Zeeburgereiland bleef ODIK lang in het spoor van de thuisclub. De zieke clubtopscorer Milko van Golberdinge moest na een kwartier noodgedwongen gewisseld worden, maar werd uitstekend vervangen door Maarten Snoei. In het laatste deel van de eerste helft nam AW.DTV afstand waardoor ODIK met een 12-9 achterstand ging rusten. In de tweede helft leek ODIK tot op 1 punt terug te komen, maar een arbitrale misser voorkwam deze aansluitingstreffer. Bij een 19-15 tussenstand kwam een veerkrachtig ODIK met debutant Sarah Lam in de ploeg nog terug tot twee punten, maar echt spannend werd het niet meer: 20-17.

Trainer Ruud van de Hoef: “Het was een fysieke uitputtingsslag en een hele matige wedstrijd van beide kanten. Wij hadden vooral voor rust veel passfouten en een laag schotpercentage, wij speelden wat te gehaast. Qua mentaliteit viel er echter niets op mijn ploeg aan te merken en eigenlijk is het ook een prima constatering dat wij het een stabiele hoofdklasser lastig kunnen maken, zelfs wanneer wij matig spelen”.

Zaterdag speelt ODIK in Arnemuiden tegen TOP.

DOELPUNTENMAKERS ODIK: Maarten Snoei 4, Melle Smit 3, Bart Evers 3, Cees Snoei 2, Joyce van de Hoogen 2, Brandien van de Fliert 2, Liesbeth Bouter 1.