Archieffoto Spirit-Dindoa
Archieffoto Spirit-Dindoa Erik Terpstra

Eerherstel voor winnend Spirit

16 april 2022 om 22:34 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft zich met een knappe 22-26 overwinning op Dindoa gerevancheerd voor de forse nederlaag van vorige week. Ondanks de overwinning mist Spirit promotie naar de Overgangsklasse, maar dankzij de promotie van het tweede team en het kampioenschap van de A in de Hoofdklasse is het toch feest in Voorthuizen.

Omdat Dindoa een week eerder het eerste beslissingsduel al met 15-28 van Spirit had gewonnen, ontbrak het spanningselement in Ermelo en stond het duel voor de Voorthuizenaren vooral in het teken van sportieve revanche en het positief afsluiten van de zaalcampagne. Met vier makkelijke overwinningen in de poule bereikte Spirit de doelstelling om aan de play-offs te mogen spelen probleemloos. Vorige week bleek het talentvolle team van trainer Jeroen van Brakel in De Voorde echter verrassend kansloos tegen een ontketend en sterk Dindoa.

In Ermelo speelde Spirit zaterdagavond echter een uitstekende wedstrijd en kwam het nooit op achterstand. Via een 14-16 ruststand werd het zelfs 16-22 en nam trainer Van Brakel zelfs een time-out om het ultieme scenario en de aanval van de marge van dertien te bespreken. Uiteindelijk bleef de marge beperkt tot vier en promoveert Dindoa van de succesvolle Barneveldse trainer Hugo van Woudenberg ondanks de nederlaag.

Van Brakel: “Wij hebben ons heel goed hersteld van vorige week, toen we aanvallend onder ons niveau bleven en verdedigend instabiel waren. Vandaag hebben we een hele goede teamprestatie geleverd, het tactisch goed weggezet en stond iedereen op het scoreformulier. Extra complimenten voor Janique van Elten die verdedigend en aanvallend knap overeind bleef. Eerherstel was ons doel, dat hebben we meer dan bereikt. Ik ben echt supertrots op mijn ploeg”.

Doelpuntenmakers Spirit: Lejon Bruinekreeft 7, Rens Terpstra 5, Wiebe Westerhuis 3, Lieke Beckerman 3, Richard van Beek 2, Janique van Elten 2, Linda van Puurveen 2 en Anneke van Burken 2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie