Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal: VVOP - Zwart Wit Henk Hutten

Winnend VVOP blijft op titelkoers

16 april 2022 om 21:15 Voetbal

VOORTHUIZEN Ondanks een matige eerste helft heeft VVOP de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit’63 met 3-1 gewonnen. Dankzij de relatief eenvoudige zege en het puntverlies van AGOVV stijgt VVOP naar de tweede plek op twee punten achterstand van koploper Otterlo.

Op het zonnige Sportpark De Roeleneng begon VVOP met doelman Freek van de Steeg in de basis nog wel redelijk aan het duel tegen de bezoekers uit Harderwijk. Een doelpunt van Niek Bos werd vanwege buitenspel afgekeurd en schoten van Stef Overeem en Daan Witte waren kansrijk maar niet doeltreffend. Na een kwartier kende VVOP een zwak half uur waarin de ploeg in een te laag tempo met weinig verrassing en slordige passing nauwelijks tot kansen kwam en waarbij Zwart Wit een paar keer dreigend in de ruimte in de rug van de laatste linie dook. Na twintig minuten scoorde Nuij Visser de op dat moment onverdiende openingstreffer, maar het was aan Van de Steeg te danken dat het bij een tegentreffer bleef. Uit het niets scoorde Niek Bos vlak voor rust een schitterende gelijkmaker door na een goede actie met zijn ‘zwakke’ linkerbeen snoeihard in de verre kruising te schieten: 1-1.

In de tweede helft dicteerde VVOP het spel weer als vanouds. Vlak nadat Jos van Milligen en Shan Biwott nog grote kansen hadden gemist, bracht Tim van de Vis VVOP na een uur koppend op voorsprong na een goede voorzet van Niek Bos. Een kwartier voor tijd scoorde middenvelder Van de Vis ook zijn tweede treffer van de middag door opnieuw een voorzet van Bos in te koppen. Dat Tim van de Vis met twee treffers erg belangrijk voor VVOP was, kon de afwezige trainer Ramon Hoogebeen extra waarderen: “Het was al veel te lang geleden dat Tim had gescoord en dat kreeg hij natuurlijk regelmatig te horen. Donderdagavond had mij beloofd te scoren, mooi dat hij nu zelfs tweemaal scoort en beslissend is.”

Omdat trainer Ramon Hoogebeen dit weekend op Terschelling zat, vormde Rob van der Horst tegen Zwart Wit’63 samen met Henk van Zoeren het trainersduo van VVOP. Van Zoeren is momenteel trainer van IJsselmeervogels onder 21 en is als oud-trainer van VVOP beschikbaar indien dit nodig is. Hoogebeen hierover: “In het verleden heb ik prettig met Henk bij VVOP gewerkt en het is heel mooi dat hij ons wil helpen. Nu Dwight Lodeweges naar VVOG is vertrokken, gaan Rob en ik samen verder. Het was echt fantastisch om met Dwight te werken. Behalve dat Dwight een leuke vent met mooie verhalen is, heb ik echt zoveel van hem geleerd. Dat we nu met een fitte groep van 20 spelers trainen is ook echt zijn verdienste. De trainingen draaien om intensiteit, af en toe kunnen de basisspelers bijvoorbeeld na een uur alvast naar binnen en gaan we met de reserves nog even fanatiek verder.”

Zaterdag speelt VVOP in Ede tegen Blauw Geel’55.

Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
Voetbal:  VVOP - Zwart Wit
advertentie
advertentie
advertentie