(Archieffoto VVOP - Hoevelaken)
(Archieffoto VVOP - Hoevelaken) Bram van den Heuvel

Sterk VVOP wint topper van AGOVV

19 maart 2022 om 17:05 Voetbal

VOORTHUIZEN Een sterk en stabiel VVOP heeft de spannende en felle topper tegen AGOVV verdiend met 2-1 gewonnen. Door de derde achtereenvolgende overwinning stijgen de Voorthuizenaren naar de derde plaats achter Otterlo en AGOVV.

Op een goed gevuld Sportpark De Roeleneng keerden Jos van Milligen en Tim van de Vis terug in de basisopstelling en was VVOP zonder aanvoerder Nick Hoogebeen in de eerste helft de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Na tien minuten in de tweede helft kwam VVOP op voorsprong dankzij een eigen doelpunt na een goede actie van Niek Bos. Na een overtreding op Van de Vis kreeg de thuisclub snel daarna een strafschop die door Aart van Veldhuizen echter gemist werd. Vlak nadat Shan Biwott dichtbij de tweede treffer was, verdubbelde een koelbloedige Van Veldhuizen alsnog de voorsprong. Vlak voor tijd wisten de bezoekers uit Apeldoorn nog de aansluitingstreffer te scoren, waarna het in het restant nog erg spannend werd.

Trainer Ramon Hoogebeen: “Wij hebben verdiend gewonnen, maar in de slotfase had het ook nog mis kunnen gaan. AGOVV ging alles diep gooien en door een miscommunicatie krijgen we een tegengoal en werd het nog spannend. Maar in het grootste deel van de wedstrijd waren wij voetballend beter dan de tegenstander die op de counter loerde. Stef Overeem en Daan Witte waren aan onze kant de uitblinkers”. VVOP speelt dinsdagavond tegen Hoevelaken weer thuis.