Jos van Milligen na de openingstreffer van VVOP tegen Veenendaal
Jos van Milligen na de openingstreffer van VVOP tegen Veenendaal Henk Hutten

Tiental VVOP in slotfase onderuit

27 november 2021 om 21:08 Voetbal

VOORTHUIZEN- VVOP heeft een zeer interessante wedstrijd ongelukkig met 1-2 verloren van Veenendaal. Door de tweede achtereenvolgende nederlaag zakt het team van trainer Harrie Epskamp naar de vierde plek in de brede subtop.

De subtopper op Sportpark De Roeleneng was een ontmoeting tussen twee voetballende ploegen die van hun eigen kracht uitgingen. Hierdoor ontstond een boeiend duel in een hoog tempo met veel ruimte waar beide teams voor rust te weinig gebruik van maakten. Nadat Veenendaal door hoog druk zetten in de openingsfase een grote kans op de openingstreffer had gemist, sloeg de thuisploeg na tien minuten wel toe. Uit een voorzet van Jeroen Peer was Jos van Milligen na goed doorzetten trefzeker. In het restant van de eerste helft verzuimde VVOP in de laatste fase gebruik te maken van de ruimte al waren Aart van Veldhuizen, Niek Bos en Van Milligen dichtbij de tweede goal.

Veenendaal had in de tweede helft wat tactische aanpassingen gedaan door de aanvallende middenvelders Shan Biwott en Tim van de Vis meer mandekking te geven. Nadat de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent niet overnam, kregen de bezoekers uit Veenendaal een strafschop na hands van Stef Overeem. De penalty werd feilloos benut en na de gelijkmaker kreeg VVOP een nieuwe tegenvaller te verduren toen Van Milligen met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Ondanks de numerieke minderheid kreeg VVOP in de zinderende slotfase via Niek Bos twee enorme kansen op de voorsprong. Uiteindelijk speelde Veenendaal een overtalsituatie goed uit en viel het winnende doelpunt vlak voor tijd: 1-2.

Trainer Epskamp was na afloop duidelijk: ,,Het was een onverdiende nederlaag na een leerzame wedstrijd waarin het voor ons behoorlijk tegenzat en de beslissingen van de middelmatige scheidsrechter niet in ons voordeel uitpakten. Aan de penalty van Veenendaal ging buitenspel vooraf en de rode kaart van Jos was zwaar gestraft. In de eerste helft hebben we onvoldoende gebruik gemaakt van de ruimtes. Onze beste fase was met een man minder, toen kregen we twee hele grote kansen en hadden we de genadeklap moeten uitdelen. Ondanks een man minder zijn we voor de overwinning blijven voetballen. Uiteindelijk moesten we capituleren en dat moeten we accepteren”.