(Archieffoto vv Stroe - Veenendaal)
(Archieffoto vv Stroe - Veenendaal) Bram van den Heuvel

Stroe ondanks sterke start onderuit

20 november 2021 om 19:03 Voetbal

STROE- Ondanks een vliegende start en een 0-2 voorsprong heeft Stroe op bezoek bij Zeewolde niet voor een stunt kunnen zorgen. Op Sportpark De Horst won de thuisploeg uiteindelijk met 4-2 van Stroe dat met een opgeheven hoofd uit Flevoland kon vertrekken.

De in de basis teruggekeerde Roy Groenevelt opende na tien minuten de score door van goed voorbereidend werk van de fysiek sterke Mark Koudijs te profiteren. Een kwartier later schoot Ariën Arends op de paal en werd Erwin van Essen in het vervolg van de aanval onreglementair gestuit. Van Essen scoorde uit de toegekende strafschop de verrassende 0-2. Zeewolde scoorde snel daarna de aansluitingstreffer na een ongelukkig moment van doelman Ceriel van Veldhuizen waarna het vlak voor rust zelfs gelijk werd. Binnen twintig seconden in de tweede helft kwam Zeewolde op voorsprong na balverlies van Stroe uit de aftrap. In het restant van de tweede helft hadden beide ploegen nog mogelijkheden en scoorde Zeewolde vijf minuten voor tijd de beslissende vierde treffer.

Trainer Bert van den Brink: ,,Wij hebben het naar onze mogelijkheden goed gedaan, ik heb een Stroe gezien waar ik trots op kan zijn. Zeewolde heeft individueel elf goede spelers, maar door onze teamgeest hebben wij het hun heel lastig gemaakt. Wat mij betreft waren er twee cruciale momenten: de fout waardoor Zeewolde snel 1-2 maakt en een niet gegeven strafschop bij die stand. Vriend en vijand waren het erover eens dat het een tweede penalty voor ons was. Uiteindelijk nekken individuele fouten ons, maar kunnen we zeker niet ontevreden zijn over ons spel vandaag”.

Stroe speelt zaterdag in en tegen Otterlo.