(Archieffoto VVOP - Rood Wit'58)
(Archieffoto VVOP - Rood Wit'58) Bram van den Heuvel

Rood-Wit’58 weer in de slotfase onderuit

6 november 2021 om 18:47 Voetbal

PUTTEN-Net als vorige week heeft Rood-Wit’58 door een tegentreffer in de laatste minuut met 2-1 verloren. In Wageningen was ONA’53 uiteindelijk net te sterk voor de hard werkende formatie van trainer Albert van Nijhuis die veel beter voor de dag kwam dan een week eerder week tegen Zwart Wit’63.

Op het slecht bespeelbare veld van Sportpark Van Ketwich Verschuur in Wageningen herstelde Rood-Wit’58 zich van de wanprestatie van een week eerder en kon het mede dankzij de uitblinkende centrale verdediger Tanno Liemburg de Wageningse subtopper in een gelijkwaardige eerste helft op 0-0 houden. Na rust kwam ONA’53 sterk uit de startblokken en werd de goed keepende Joris ten Bolscher na een kwartier toch gepasseerd. Na de achterstand wist Rood-Wit’58 de wedstrijd te kantelen en niet veel later scoorde Bram van Meerveld na een knappe individuele actie op fraaie wijze de gelijkmaker. Gerwin van Nieuwenhuizen en Marijn van Meerveld waren nog dichtbij een tweede goal voor de ploeg uit Putten, maar in de slotfase profiteerde ONA’53 optimaal van matig verdedigen: 2-1.

Trainer Albert van Nijhuis: ,,Wij hadden vandaag een punt verdiend, dan is het heel vervelend dat we weer in de blessuretijd verliezen. Maar in vergelijking met vorige week was onze intentie en de prestatie veel beter. ONA’53 was qua voetbal wellicht wat sterker, maar op deze knollentuin was strijd erg belangrijk en dat hebben wij zeker geleverd. Wij begonnen goed en ook na de achterstand kwamen we sterk terug. Uiteindelijk leek het een terecht gelijkspel te worden, maar door slecht verdedigingswerk in de hoek kon er nog een voorzet gegeven worden waaruit gescoord werd”.

Na een vrije zaterdag hervat Rood-Wit’58 over twee weken in Putten de competitie tegen Otterlo.