(Archieffoto VVOP - Rood Wit'58)
(Archieffoto VVOP - Rood Wit'58) Bram van den Heuvel

Zwak Rood-Wit’58 verliest in slotfase

30 oktober 2021 om 18:28 Voetbal

PUTTEN- Rood-Wit’58 is er niet in geslaagd om ook de derde uitwedstrijd te winnen. Na een slechte wedstrijd werd in Harderwijk met 2-1 van Zwart Wit’63 verloren, het beslissende doelpunt viel in de slotfase.

Op Sportpark Parkweg begon Rood-Wit’58 prima aan het duel en was het via Jop van Eijden dichtbij de openingstreffer. Na een kleine twintig minuten kwamen de bezoekers uit Putten terecht op voorsprong dankzij een fraaie goal van Winand van de Kamp. Na het doelpunt kantelde de wedstrijd en werd de thuisploeg langzaam sterker zonder tot goed voetbal te komen. Ook na rust wist Rood-Wit’58 niet het niveau van de laatste weken te halen en was de gelijkmaker na zeventig minuten een logisch gevolg van de verhoudingen op het veld. Uiteindelijk wist Zwart Wit het duel alsnog te winnen dankzij een treffer in de negentigste minuut.

Trainer Albert van Nijhuis: ,,Het was zwaar onder de maat, verschrikkelijk slecht. Wij zijn gewend om te jagen, niet om opgejaagd te worden. We begonnen nog goed en kwamen terecht op voorsprong via een schitterend doelpunt. Daarna ging het mis, we hebben deze nederlaag helemaal ons onszelf te wijten. In plaats van door te drukken, lieten we Zwart Wit terugkomen. Dat we in de slotfase alsnog verliezen zat er aan te komen, eigen schuld dikke bult. Wij hebben geen recht op een punt”.

Zaterdag treft Rood-Wit’58 in Wageningen subtopper ONA’53.