(Archieffoto VVOP - Terschuurse Boys)
(Archieffoto VVOP - Terschuurse Boys) Bram van den Heuvel

Effectief VVOP wint voor vijfde keer op rij

6 november 2021 om 19:34 Voetbal

VOORTHUIZEN- Een uiterst effectief VVOP heeft in een attractieve wedstrijd Adendo’57 met 5-2 verslagen. Door de vijfde zege op rij stijgen de Voorthuizenaren naar de tweede plaats.

Op het goed gevulde Sportpark De Roeleneng had trainer Harrie Epskamp weer een plaats in de basis ingeruimd voor Tom van de Bunt en de weer fitte aanvoerder Nick Hoogebeen. In de openingsfase lieten de bezoekers uit Ederveen zien dat zij veel beter zijn dan de laatste plaats op de ranglijst doet vermoeden. Al na veertig seconden leek Dirko Bos de 0-1 te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. VVOP had erg veel moeite met de lopende mensen van Advendo’57 en was aan de andere kant erg effectief. De eerste kans voor de thuisclub was direct een doelpunt, de dynamische middenvelder Shan Biwott scoorde knap van vijftien meter de openingstreffer. Advendo’57 was via Tom van Ginkel, Martijn van de Dikkenberg en Jacco van den Brink dichtbij de verdiende gelijkmaker waarna VVOP mede door een tactische aanpassing wat meer controle over de wedstrijd kreeg.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Jos van Milligen met zijn eerste doelpunt van het seizoen de voorsprong door goed door te gaan en fraai af te ronden. Niet veel later strafte Aart van Veldhuizen een verdedigingsfout van Mark van Kessel genadeloos af: 3-0. Dankzij een benutte strafschop van Jacco van den Brink kwam Advendo’57 snel terug in de wedstrijd en moest doelman Kevin van Engelenhoven na 348 minuten weer een tegentreffer incasseren. Na een overtreding op Biwott kreeg ook VVOP een strafschop en stond het dankzij Van Veldhuizen halverwege zelfs 4-1. In het tweede deel kwam de overwinning van VVOP niet meer in gevaar. Na de 4-2 van Luc Goudsbloem bepaalde spits Niek Bos koppend de eindstand op 5-2.

VVOP-trainer Epskamp: ,,Dit is een ideale spelersgroep voor een trainer, ze luisteren goed en zijn erg betrokken. Ze zijn bereid voor elkaar door het vuur te gaan en ook de reserves respecteren hun rol. Ondanks de 4-1 voorsprong was onze eerste helft een van de mindere periodes van dit seizoen. Advendo’57 speelde prima en had zeker een paar keer kunnen scoren. In de tweede helft was het beter en hadden we meer controle. We hebben nu vijfmaal op rij gewonnen. Ik begreep dat dit voor het laatst in 2001 gebeurd is, dus dat is een prestatie om trots op te zijn.”

Donderdagavond speelt VVOP in Wijchen voor de beker tegen hoofdklasser AWC.