(Archieffoto VVOP - Rood-Wit'58)
(Archieffoto VVOP - Rood-Wit'58) Bram van den Heuvel

VVOP onderuit in Apeldoorn

20 november 2021 om 20:04 Voetbal

VOORTHUIZEN- Aan de prachtige zegereeks van VVOP is in Apeldoorn een einde gekomen. AGOVV was in de aantrekkelijke topper met twee heel verschillende gezichten met 2-0 te sterk voor de formatie van trainer Harrie Epskamp. Door de nederlaag zakt VVOP naar de vierde plaats op zes punten achterstand van koploper Otterlo.

Op het fraaie Sportpark Berg en Bos wisten de twee meest productieve ploegen van de competitie in de eerste helft niet te scoren. VVOP speelde een uitstekende eerste helft, was de bovenliggende partij maar Aart van Veldhuizen, Niek Bos, Shan Biwott en Tim van de Vis waren in de eindfase net niet scherp genoeg om de uitstekende doelman van AGOVV te passeren. Ook kreeg VVOP geen penalty na een overtreding op Jos van Milligen in het strafschopgebied. Vlak nadat de thuisclub met een bal op de lat al dichtbij de openingstreffer was, scoorde AGOVV halverwege de tweede helft de openingstreffer. De Voorthuizenaren konden de achterstand niet meer ombuigen en doelman Kevin van Engelenhoven werd tien minuten voor tijd voor de tweede keer gepasseerd: 2-0.

Trainer Epskamp: ,,In de eerste helft speelden wij ons beste voetbal van dit seizoen tot nu toe. We speelden intelligent, waren dominant en kregen veel kansen, ook hadden we een strafschop moeten krijgen. Na rust waren we geen schim meer van de ploeg voor rust en kregen we nog nauwelijks kansen. AGOVV speelde slim reactievoetbal en was wel doeltreffend. Uiteindelijk is dit een dure nederlaag tegen een directe concurrent, maar hopelijk wel een goede les voor de rest van het seizoen”. VVOP vervolgt zaterdag de competitie met een thuiswedstrijd tegen middenmoter Veenendaal.