(Archieffoto VVOP - Rood-Wit'58)
(Archieffoto VVOP - Rood-Wit'58) Bram van den Heuvel

Eervolle bekeruitschakeling VVOP tegen hoofdklasser

11 november 2021 om 23:05 Voetbal

VOORTHUIZEN- VVOP is er donderdagavond in Wijchen niet in geslaagd voor een bekerstunt te zorgen. De in de competitie uitstekend presterende derdeklasser uit Voorthuizen wist zich kranig te verweren maar verloor uiteindelijk met 4-2 van de sterke hoofdklasser AWC.

Een doordeweekse avondwedstrijd op bijna zeventig kilometer van Voorthuizen tegen een hoofdklasser. AWC uit was niet de ideale loting voor VVOP dat zich in september als poulewinnaar overtuigend voor het hoofdtoernooi had geplaatst door in twee bekerduels achttien keer te scoren. Aan de andere kant is een ontmoeting met een hoofdklasser een mooi meetmoment voor de talentvolle en ambitieuze spelers van VVOP voor wie de derde klasse niet het plafond zal zijn.

Op het bosrijke Sportpark De Wijchert kreeg de thuisclub al binnen vijf minuten de gewenste snelle voorsprong, dit was echter niet het begin van een afstraffing. VVOP herstelde zich knap van de vroege achterstand en kreeg via onder meer Jos van Milligen en Tim van de Vis grote kansen op de gelijkmaker. Aan de andere kant keepte doelman Freek van de Steeg ook een uitstekende wedstrijd. Vlak na rust scoorde invaller Dennis Hooijer de 1-1, waarna AWC vrijwel direct toesloeg en weer op voorsprong kwam. In het restant van de tweede helft gaven de individuele kwaliteiten van de thuisploeg de doorslag. Bij een 4-1 tussenstand wist Niek Bos op aangeven van Hooijer de tweede goal van de Voorthuizenaren te scoren waardoor het aantrekkelijke duel in 4-2 eindigde.

Ondanks de nederlaag was trainer Harrie Epskamp niet ontevreden: ,,Wij hebben onze huid vandaag duur verkocht en zijn lang in de wedstrijd gebleven, waarbij we zelfs nog kansen op meer hadden. Je weet dat VVOP de beker niet zal winnen, maar een paar rondjes extra was natuurlijk leuk geweest. Maar AWC is echt een hele goede voetballende tegenstander en voor ons daarom een prima test. Vandaag hebben er wat spelers die terugkomen van blessures en uit het tweede meegedaan en daar ben ik ook tevreden over”.

Over anderhalve week vervolgt VVOP de competitie met de interessante uitwedstrijd in Apeldoorn tegen AGOVV.