(Archieffoto VVOP- Terschuurse Boys)
(Archieffoto VVOP- Terschuurse Boys) Bram van den Heuvel

Knappe overwinning VVOP bij koploper

30 oktober 2021 om 19:30 Voetbal

VOORTHUIZEN- VVOP heeft op bezoek bij koploper Zeewolde een knappe 0-2 overwinning geboekt. Door de vierde achtereenvolgende zege sluit de formatie van trainer Harrie Epskamp aan in de bovenste regionen van de ranglijst en is de achterstand op Zeewolde gehalveerd tot drie verliespunten. Bovendien is doelman Kevin van Engelenhoven inmiddels al 315 minuten zonder tegentreffer.

VVOP moest het op Sportpark De Horst in Flevoland tegen de nog ongeslagen koploper onder meer zonder de sterkhouders Nick Hoogebeen, Daan Witte en Jeffrey Davelaar doen. De afwezige linksback Rick Schuiteman werd uitstekend vervangen door Vincent Trouw, die normaal als linksback in het tweede team speelt. Onder aanvoering van de uitblinkende Bram Hulsbosch, die de gevaarlijkste speler van Zeewolde uitschakelde, waren de bezoekers uit Voorthuizen de bovenliggende partij. Vijf minuten voor rust scoorde spits Niek Bos met een kopbal na knap voorbereidend werk van Aart van Veldhuizen de verdiende openingstreffer. Het doelpunt van VVOP was pas de eerste tegentreffer van Zeewolde in de competitie. Direct na rust verdubbelde clubtopscorer Aart van Veldhuizen met zijn zesde competitiegoal de voorsprong. Niet veel later kreeg Shan Biwott nog een grote kans op een derde treffer. De thuisploeg ging nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer, maar echt spannend werd het nooit meer. Nadat een verdediger van Zeewolde met tweemaal geel van het veld werd gestuurd was het duel beslist en kon VVOP de even belangrijke als knappe driepunter bijschrijven.

Trainer Harrie Epskamp: ,,Deze overwinning is een echte teamprestatie. We hebben goed geluisterd, hard gewerkt en terecht gewonnen. Onze fundering staat goed, wij geven weinig kansen weg en dan is het heerlijk voetballen”. Zaterdag speelt VVOP thuis tegen Advendo’57.