Stroe viert de enige goal tegen Veenendaal
Stroe viert de enige goal tegen Veenendaal Bram van den Heuvel

Stroe sluit bewogen week met knappe zege af

6 november 2021 om 21:10 Voetbal

STROE- Dankzij een knappe 1-0 overwinning op Veenendaal heeft VV Stroe een bewogen week uitstekend afgesloten. Na de forse nederlaag tegen hekkensluiter Advendo’57 werd donderdag bekend dat de alom gewaardeerde trainer Bert van den Brink aan zijn vierde en laatste seizoen op De Bosrand bezig is.

Na ruime nederlagen tegen AGOVV en Advendo’57 koos Van den Brink tegen Veenendaal voor een 5-3-2 formatie met Gert van Rootselaar en Sven Brons aan de zijkanten en met de vaste basisspelers Jasper Groeneveld en Roy Groenevelt op de bank. Van den Brink hierover: ,,Vandaag zijn we terug gevallen op het systeem met vijf verdedigers om iets meer zekerheid in te bouwen. Met Gert en Sven kiezen we daarmee voor extra duelkracht. Wij hebben een brede selectie van 21 spelers en hebben iedereen nodig. Jasper en Roy hebben de afgelopen weken meerdere keren te weinig gebracht, nu was het tijd voor wat anders”. In de eerste helft met veel strijd en weinig kansen was Veenendaal voetballend iets sterker, maar doelman Ceriel van Veldhuizen hield bij een kopbal knap zijn doel schoon.

Halverwege de tweede helft kwam de wedstrijd op gang nadat Roy Kruse na fraai voorbereidend werk van invaller Roy Groenevelt koelbloedig de ver uitgelopen Veenendaalse doelman passeerde en de 1-0 scoorde. Vanaf dat moment moest Veenendaal op jacht naar de gelijkmaker en kreeg Stroe met het gevaarlijke trio Kruse, Groenevelt en Erwin van Essen meerdere kansen op een tweede treffer. Veenendaal had te weinig gogme om de verdedigende stelling van de thuisploeg te doorbreken waardoor Stroe voor de eerste keer dit seizoen de nul hield en de luid bejubelde driepunter kon noteren.

Van den Brink: ,,Na twee nederlagen op rij was het lekker om nu wel te winnen, zeker omdat we volgend weekend vrij zijn. Veenendaal is individueel en voetballend wat beter, maar wij hebben dat goed gecompenseerd met veel strijd en hebben aanvallend een aantal spelers met extra individuele kwaliteit die bij een hoofdklasser niet zouden misstaan. Hierdoor kunnen wij van elke ploeg winnen en verliezen”. Door de zwaarbevochten zege stijgt Stroe naar de zevende plek in de middenmoot.

Van den Brink sluit met de overwinning een pittige week af: ,,Het was lastig om donderdagavond aan de spelersgroep te vertellen dat ik aan het eind van het seizoen ga stoppen bij Stroe. Het heeft veel impact gehad en ik had moeite om het droog te houden. Dan ben ik erg dankbaar dat de spelers vandaag alles hebben gegeven om een resultaat te halen en is het extra mooi dat wij gewonnen hebben”.

advertentie
advertentie
advertentie