Vv Stroe - VVOP
Vv Stroe - VVOP Bram van den Heuvel

Probleemloze derbyzege VVOP op Stroe

8 maart 2022 om 23:04 Voetbal

STROE Op Sportpark De Bosrand heeft VVOP dinsdagavond de inhaalwedstrijd tegen VV Stroe eenvoudig met 0-2 gewonnen. De overwinning is de eerste driepunter voor de Voorthuizenaren na ruim vier maanden. Door de zege stijgt VVOP naar de vijfde plek, Stroe blijft de nummer twaalf.

Hoewel de penningmeester van Stroe zal betreuren dat de derde helft ontbrak, waren er behoorlijk wat toeschouwers op de derby afgekomen. Al snel in de eerste helft werd duidelijk wat de krachtsverhoudingen waren. Stroe speelde de tweede wedstrijd binnen vier dagen en moest tot overmaat van ramp Roy Groenevelt aan de lange lijst met afwezigen toevoegen, terwijl VVOP op volle sterkte na een vrije zaterdag aan het inhaalduel begon. Omdat Aart van Veldhuizen, Shan Biwott en Niek Bos grote mogelijkheden lieten liggen, duurde het tot halverwege de eerste helft voordat VVOP op voorsprong kwam. Daquillio de Gama nam een voorzet van Jeffrey Davelaar prachtig aan en scoorde beheerst in de korte hoek. Vijf minuten voor rust kreeg VVOP een strafschop na een overtreding van doelman Pelle van Asselt op Biwott, die door clubtopscorer Van Veldhuizen feilloos werd benut: 0-2.

Direct na rust kreeg Stroe via Bob van den Hudding de beste kans van de wedstrijd, maar het schot van de aanvaller ging via de lat over. Ondanks drie verse krachten en wat vrije trappen rond het doel van doelman Kevin van Engelenhoven kwam de overwinning van VVOP geen moment in gevaar. Aan de andere kant gingen de bezoekers uit Voorthuizen te slordig met de ruimte om zodat een grotere overwinning uitbleef. Trainer Ramon Hoogebeen van VVOP was duidelijk: ,,Wij waren vandaag heer en meester en hebben verdiend gewonnen. Voor rust hadden we eigenlijk de wedstrijd al definitief moeten beslissen, maar ik vind dat je beter kansen kunt missen dan dat je helemaal geen kansen krijgt. Net als tegen ONA’53 gaven we weer bijna niets weg. Mooi dat Aart van Veldhuizen vanavond scoort tegen Stroe, de club waar zijn vader bijna Mister Stroe is en hier jarenlang in het eerste heeft gespeeld”.

Stroe-trainer Bert van den Brink was na afloop realistisch: ,,VVOP heeft terecht gewonnen, zonder dat ze echt veel indruk maakten. Wij hebben veel strijd geleverd en keihard gewerkt maar we komen door een aantal belangrijke afwezigen op dit moment gewoon extra kwaliteit tekort. Aanvallend waren we onmachtig en we kregen weinig grip op VVOP. Positief is dat in het laatste kwart vier jeugdspelers op het veld stonden: drie van de onder 19 en zelfs een van de onder 17.”