(Archieffoto Spirit- BEP)
(Archieffoto Spirit- BEP) Erik van 't Land

Gretig Spirit na monsterzege koploper

13 februari 2022 om 11:21 Korfbal

VOORTHUIZEN- Dankzij een overtuigende 30-15 overwinning op Swift heeft Spirit zich knap hersteld van de valse competitiestart. Door de nederlaag van vorige week tegen BEP moest het ambitieuze team van trainer Jeroen van Brakel zaterdagavond in De Voorde eigenlijk wel winnen. Door de zege met vijftien punten verschil en de nederlaag van BEP zijn de Voorthuizenaren na twee speeldagen zelfs koploper. Ondanks een snelle 0-2 achterstand werd al snel duidelijk dat Spirit tegen de bezoekers uit Amsterdam niet in de problemen zou komen. Na een 12-7 ruststand liep Spirit in de tweede helft zelfs uit naar de eindstand van vijftien punten verschil, Rens Terpstra was liefst elfmaal trefzeker.

Trainer Van Brakel was dan ook enthousiast: ,,Het was een geweldige zaterdag voor Spirit, het tweede heeft ook gewonnen. We waren in het begin wat te gretig en onrustig, maar al snel was duidelijk dat we veel meer kwaliteit hebben en gingen winnen. In deze competitieopzet telt elk punt waardoor het erg belangrijk is dat we met een groot verschil gewonnen hebben. Met een aanvalspercentage van 40% en een schotpercentage van 25% kunnen we alleen maar tevreden zijn”. 

Ook zaterdag speelt Spirit weer in Voorthuizen, nu komt KIOS uit Nieuw-Vennep op bezoek.
Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 11, Rosalie van der Stege 4, Wiebe Westerhuis 4, Lejon Bruinekreeft 3, Richard van Beek 3, Willem Westerhuis 2, Anneke van Burken 2, Linda van Puurveen 1

advertentie
advertentie