(Archieffoto Spirit- BEP)
(Archieffoto Spirit- BEP) Erik van 't Land

Valse start Spirit in Purmerend

5 februari 2022 om 23:12 Korfbal

VOORTHUIZEN- Spirit is de zaalcompetitie zaterdagavond met een nederlaag begonnen. In Purmerend was BEP met 20-16 te sterk voor de ploeg van trainer Jeroen van Brakel. De bezoekers uit Voorthuizen hadden in Sporthal De Beuk een valse start en stonden al snel met 8-2 achter. Spirit wist zich echter knap te herpakken en kwam terug tot 9-9 maar stond nooit op voorsprong. In het tweede deel trok BEP de wedstrijd over de streep: 20-16. Zuur voor Spirit is dat de eerste ontmoeting tussen beide ploegen in november een overwinning maar geen competitiepunten oplevert.

Trainer Van Brakel: ,,We hebben terecht verloren van een fysiek sterke ploeg die net wat scherper en slimmer was op de details. We hebben hard gevochten maar niet ons beste spel gespeeld. Beide ploegen hadden een vergelijkbaar scoringspercentage, BEP schoot alleen vaker dan wij. We hebben een pittige indeling, maar richten ons op de eerste twee plaatsen. Zaterdag moeten we dan thuis tegen Swift een resultaat halen”.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 4, Lejon Bruinekreeft 2, Rosalie van der Stege 2, Linda van Puurveen 2, Wiebe Westerhuis 2, Willem Westerhuis 2, Richard van Beek 1, Anneke van Burken 1.

advertentie
advertentie