ODIK-aanvoerder Cees Snoei; ,,Wij verheugen ons erg op het zaalseizoen. Een goede korfballer houdt meer van de zaal.''
ODIK-aanvoerder Cees Snoei; ,,Wij verheugen ons erg op het zaalseizoen. Een goede korfballer houdt meer van de zaal.'' Pauw Media

Korfballers blij met start zaalseizoen

19 november 2021 om 23:14 Korfbal

Competitie start zaterdag weer

Peter de Kinder

BARNEVELD ODIK begint zaterdag aan het tweede avontuur in de hoofdklasse met een thuisduel tegen Avanti. Na het sensationele kampioenschap in 2019 leverde een eerste kennismaking met de hoofdklasse een aantal prachtige duels en een papieren handhaving op. 

Na het vertrek van een aantal sterkhouders heeft ODIK met trainer Ruud van de Hoef een talentvolle selectie samengesteld die na een wisselvallig veldseizoen in de zaal op twee niveaus hoger moet acteren. Een uitdagende opdracht. Toch is de 24-jarige aanvoerder Cees Snoei enthousiast: ,,Wij verheugen ons erg op het zaalseizoen. Een goede korfballer houdt meer van de zaal: meer grip, geen last van het weer, het spel gaat sneller, de schoten zijn zuiverder en er is meer actie. Bij ODIK is er veel verloop geweest, het succesteam is bijna geheel vervangen. We beseffen heel goed dat handhaving een wereldprestatie is, hopelijk pakken we snel een paar punten en spelen we vooral leuke wedstrijden. Wij balen natuurlijk erg dat we zonder publiek moeten spelen, daarmee gaat een deel van de bijzondere entourage verloren. Op het veld hebben we stappen gezet, ook met het zaalseizoen in ons achterhoofd. We hebben twee oefenduels gespeeld, waarvan de tweede heel behoorlijk was. De vier mannen en vijf vrouwen van onze vaste formatie hebben een QR-code, wij gaan er het beste van maken!”

SPIRIT Na een geweldige periode op het veld wil Spirit de komende maanden ook in de zaal schitteren. De Voorthuizenaren van trainer Jeroen van Brakel spelen in een westerse eerste klasse met onder meer Sparta Nijkerk en starten volgende week thuis tegen BEP. Aanvoerder Rens Terpstra (19) is vol vertrouwen: ,,Wij zijn de afgelopen maanden enorm gegroeid, zeker ook in de breedte. Wij gaan laten zien dat we ook in de zaal kunnen presteren. In een sterke competitie met BEP en Dindoa als titelkandidaten willen wij ons in eerste instantie handhaven waarna we hopelijk halverwege de doelstelling kunnen bijstellen. We gaan met een vaste kern van vijf mannen en vrouwen werken waarbij Wiebe Westerhuis weer terug is. Verder willen we met het tweede kampioen worden. Helaas is vanwege corona ons trainingskamp afgelast, maar we spelen in totaal vijf oefenduels waaronder dinsdag tegen SKF. Bijna iedereen in ons team heeft een QR-code, de rest accepteert de regels en gaat elke keer testen. De afgelopen jaren hebben wij heel veel energie van onze supporters gekregen, het is zuur dat we de steun van de fans moeten missen.”

DWS Aanvoerder Rens Bleijenberg (26) van DWS verheugt zich ook op het zaalseizoen: ,,Na een moeilijk veldseizoen zijn wij erg toe aan de nieuwe competitie in de zaal. Wij zijn met het team een weekendje naar het Duitse Gronau geweest en de sfeer zit er goed in. We hebben lekker getraind en hebben denk ik een beter team voor de zaal dan voor het veld. In de zaal gaat het allemaal wat sneller, zijn er geen lastige weeromstandigheden en kunnen we goed gebruik maken van onze afstandsschoten. Gelukkig heeft iedereen in ons team een QR-code, dus daar voorzie ik geen problemen.” DWS zit in een tweede klasse met veel bekende ploegen uit de regio. Volgende week start DWS de competitie met een uitwedstrijd in Rheden tegen Rheko. Bleijenberg: ,,Toevallig hebben we net een leuk oefenduel tegen Rheko gespeeld, zaterdag oefenen we helemaal in Delden tegen Zwart Wit. Het is duidelijk dat een goed resultaat bij de competitiestart voor ons erg welkom is. Ik denk dat we in een leuke en interessante poule zitten waar Telstar titelfavoriet is. Leuk dat we ook tegen Revival spelen, daar hebben we een goede band mee. Als wij ons handhaven, hebben we het goed gedaan.”

REVIVAL Ook Revival kende een moeizame veldcompetitie en speelt in de tweede klasse D. De pas 19-jarige Ilse van ‘t Bosch uit Zwartebroek speelt al jaren bij Revival en is voor het tweede seizoen aanvoerder: ,,Wij hebben echt zin om de zaal in te gaan, om lekker te korfballen. Natuurlijk is het door de maatregelen wel anders, zonder publiek en niet iedereen in ons team heeft een QR-code. Maar met testen voor de wedstrijden moet dat opgelost kunnen worden. We hebben al geoefend tegen RDZ en spelen nog tegen ASVD 3. We willen in de zaal onze stijgende lijn qua spel doortrekken en ons scoringspercentage verhogen. Wij richten ons op handhaving, halverwege kunnen we onze ambities dan altijd nog bijstellen.” Revival begint volgende week in Duiven tegen Duko. Van ‘t Bosch ziet niet echt een titelfavoriet: ,,We zijn tevreden over de indeling met gelukkig veel minder verre uitduels. Een aantal clubs is onbekend voor mij, dus een inschatting van het niveau is lastig. Wel is het extra leuk om tegen DWS te spelen. Als iedereen fit is, gaan we het zeker beter doen dan op het veld.”

advertentie
advertentie
advertentie