Spirit- BEP
Spirit- BEP Erik van 't Land

Sterke start Spirit in zaalcompetitie

28 november 2021 om 11:59 Korfbal

VOORTHUIZEN- Spirit is zaterdagavond uitstekend aan het zaalseizoen begonnen. In Voorthuizen werd na een boeiend duel titelkandidaat BEP met 23-21 verslagen.

In de vorige zaalcompetitie was BEP nog twee keer duidelijk te sterk voor Spirit en het laatste onderlinge duel eindigde in februari 2020 in een eclatante 35-21 zege voor de club uit Purmerend. De ontwikkeling van Spirit is echter meer dan scorebordjournalistiek. Na een sterk seizoen op het veld was het team van trainer Jeroen van Brakel in de lege Voorde ook volwassener en dynamischer en werd een verdiende maar zeker geen probleemloze zege geboekt op BEP. Spirit ging de hele eerste helft aan de leiding, maar wist nooit echt afstand te nemen. Mede door de individuele klasse van een BEP-aanvaller bleef het verschil halverwege beperkt tot een punt: 12-11.

Na rust koppelde Spirit Lejon Bruinekreeft aan de sterke aanvaller van BEP, hierdoor werd dit gevaar geneutraliseerd. Wel werd Spirit slordiger en kwam BEP tot twee keer toe op voorsprong, ook werd aanvoerder Rens Terpstra het slachtoffer van een forse overtreding. Mede door de sterke invalbeurt van Yvette Doppenberg wist Spirit zich knap te herstellen en weer de controle te krijgen. In de slotfase verdedigde Spirit de voorsprong op een volwassen manier waardoor de openingsronde met een toch wel verrassende zege van 23-21 kon worden afgesloten.

Trainer Van Brakel: ,,Supergaaf om te zien dat we wekelijks flinke stappen maken en nu winnen van een ploeg die op het veld een klasse hoger speelt en nog niet zo lang geleden dik van ons won. Wij waren goed voorbereid op de speelwijze van het fysiek sterke BEP, wisten dat zij relatief statisch spelen en de rebounds verdedigen. Na rust waren we in een paar fases wat te gretig en kwamen we door persoonlijke fouten op achterstand. Goed om te zien dat we mentaal sterk waren en twee keer een achterstand hebben goed gemaakt. Ook zijn we superfit en waren we conditioneel sterker. Met de reserves, staf en het tweede hebben we geprobeerd het ontbreken van publiek een beetje te compenseren en prikkels en energie over te dragen. Deze zege is een mooie start van een meer dan pittige poule met drie clubs die op het veld in de overgangsklasse spelen, benieuwd of we echt een rol kunnen spelen!”

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 5, Lejon Bruinekreeft 4, Richard van Beek 4, Lieke Beckerman 4, Rosalie van der Stege 2, Yvette Doppenberg 2, Willem Westerhuis 1 en Linda van Puurveen 1.

advertentie
advertentie
advertentie