(Archieffoto Spirit - KIOS)
(Archieffoto Spirit - KIOS) Bram van den Heuvel

Spirit met nederlaag naar play-offs

2 april 2022 om 22:23 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft de reguliere competitie met een 21-26 nederlaag tegen BEP afgesloten. Door de nederlaag eindigen de korfballers uit Voorthuizen op de tweede plaats en spelen ze 9 en 16 april tegen Dindoa uit Ermelo van trainer Hugo van Woudenberg om promotie naar de Overgangsklasse.

Hoewel Spirit zich al geplaatst had voor de play-offs was de ontmoeting tegen BEP zeker niet zonder waarde. Eerder dit seizoen leed Spirit in Purmerend tegen BEP de enige nederlaag van het seizoen en de winnaar van het treffen in De Voorde zou als poulewinnaar een op papier makkelijkere tegenstander in de beslissingsduels treffen. Bij Spirit keerde trainer Jeroen van Brakel na een operatie terug en ontbrak de geblesseerde Rosalie van der Stege. Het fysiek sterke BEP was over de gehele wedstrijd gezien aanvallend net wat beter dan Spirit en won na een 12-14 ruststand uiteindelijk wat geflatteerd met vijf punten verschil.

Trainer Van Brakel: “We hebben terecht van een ijzersterk BEP verloren dat in beide vakken een heel erg hoog scoringspercentage had. Wij hebben met acht wissels en twee time-outs van alles geprobeerd. Het was een heerlijke wedstrijd voor veel publiek en een mooie opwarmer richting de finale van het seizoen. Dindoa heeft net als Spirit een hele jonge en talentvolle selectie en wordt een pittige tegenstander. Zaterdag spelen we eerst thuis in Voorthuizen, we verheugen ons enorm op de finale van het zaalseizoen.”

Doelpuntenmakers Spirit: Wiebe Westerhuis 7, Richard van Beek 6, Rens Terpstra 5, Linda van Puurveen 2 en Willem Westerhuis 1.

advertentie
advertentie