(Archieffoto Spirit - KIOS)
(Archieffoto Spirit - KIOS) Bram van den Heuvel

Spirit na derde zege op koers richting promotie

12 maart 2022 om 21:21 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft de uitwedstrijd tegen KIOS eenvoudig gewonnen. In Nieuw-Vennep werd het 16-23 voor de korfballers uit Voorthuizen die door de derde achtereenvolgende zege zo goed als zeker van een plek in de promotie play-offs zijn.

Bij Spirit ontbrak Rosalie van der Stege, zij werd uitstekend vervangen door Anouk van der Kuilen. Voor de tussenpauze van drie weken won Spirit thuis met 24-15 van KIOS. Ook in Sporthal De Estafette was Spirit duidelijk een maatje te groot en liep het via een 8-13 ruststand uit naar de regelmatige en verdiende overwinning. Vanwege een geslaagde operatie was trainer Jeroen van Brakel afwezig waardoor assistent-trainer Reinier Rense de honneurs als hoofdcoach waarnam. Rense was tevreden: “Wij hebben goed en geconcentreerd gespeeld en weinig weggegeven. Door scherp te starten hebben we vanaf het begin onze voorsprong geleidelijk opgebouwd en zijn we nauwelijks in de problemen gekomen. Ook mooi om te zien dat we acht verschillende doelpuntenmakers hebben”.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 5, Lejon Bruinekreeft 4, Wiebe Westerhuis 4, Richard van Beek 3, Lieke Beckerman 2, Linda van Puurveen 2, Anouk van der Kuilen 2, Anneke van Burken 1.

advertentie
advertentie
advertentie