Spirit - KIOS
Spirit - KIOS Bram van den Heuvel

Overtuigende thuiszege koploper Spirit

20 februari 2022 om 08:47 Korfbal

VOORTHUIZEN-Spirit heeft zaterdagavond goede zaken gedaan. Dankzij een relatief eenvoudige 24-15 zege op KIOS staat het team van trainer Jeroen van Brakel halverwege de competitie bovenaan en is de ambitieuze club uit Voorthuizen een serieuze kandidaat voor promotie naar de overgangsklasse.

In De Voorde liet Spirit vanaf de start direct blijken een maatje te groot te zijn voor de bezoekers uit Nieuw-Vennep. Het talentvolle team uit Voorthuizen speelde met veel energie en stond na een kwart al op een comfortabele 6-2 voorsprong om vervolgens de wedstrijd in het restant van de eerste helft al te beslissen getuige de 16-7 ruststand. Trainer Van Brakel was tevreden over het eerste gedeelte van het duel: ,,Wij begonnen goed aan de wedstrijd en zijn al snel uitgelopen. Wij speelden met veel energie en verdedigend sterk en gedisciplineerd, dat is zeker een compliment waard. We hebben onze strategie op de verwachte tactiek van KIOS aangepast en Lejon Bruinekreeft aan Rens Terpstra gekoppeld en in het andere vak met Wiebe en Willem de broes Westerhuis bij elkaar gezet. Daarnaast waren onze meiden duidelijk sterker dan de dames van KIOS”.

In de tweede helft kwam de tweede achtereenvolgende thuiszege van Spirit geen moment meer in gevaar en kreeg de talentvolle Alieke Legemaat nog speelminuten. In het laatste deel verzuimde Spirit de marge echter nog verder te vergroten. Van Brakel: ,,In onze kleine competitie spelen de onderlinge resultaten mogelijk een belangrijke rol. Kleine kritische kanttekening op onze prestatie van vandaag is de eindfase waarin we uit 23 doelpogingen niet scoren en negen minuten zonder treffer blijven”. Spirit hervat de competitie pas weer op 12 maart in Nieuw-Vennep tegen KIOS. Die periode van drie weken wil Van Brakel goed gebruiken: ,,De eerste week trainen we facultatief, maar het is ons doel om beter te worden dus we gaan veel uren maken op het trainingsveld en spelen vriendschappelijk nog tegen Telstar uit Hoevelaken”.

Doelpuntenmakers Spirit: Lejon Bruinekreeft 7, Wiebe Westerhuis 6, Rens Terpstra 4, Rosalie van der Stege 2, Willem Westerhuis 2, Lieke Beckerman 2, Linda van Puurveen 1.

advertentie
advertentie
advertentie