(Archieffoto Spirit - KIOS)
(Archieffoto Spirit - KIOS) Bram van den Heuvel

Weergaloze Rens Terpstra leidt Spirit naar zege

20 maart 2022 om 10:55 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit heeft na een doelpuntrijk duel in Amsterdam met 22-28 gewonnen van Swift. Aanvoerder Rens Terpstra was de grote uitblinker en was liefst zestienmaal trefzeker. Door de vierde achtereenvolgende zege hebben de korfballers uit Voorthuizen zich definitief geplaatst voor de promotie play-offs van 9 en 16 april. Bij de laatste competitiewedstrijd op 2 april thuis tegen BEP wordt duidelijk of Spirit de competitie als eerste of tweede afsluit.

In Sporthal Oostenburg werd Spirit zaterdagavond weer gecoacht door interim-trainer Reinier Rense. Ondanks de ruime overwinning had Spirit zeker geen makkelijke wedstrijd en kwam het in de eerste helft zelfs op een achterstand van drie punten, ook halverwege stond Spirit nog achter: 11-10. Mede onder impuls van de sterke invaller Justin Terpstra wist Spirit in het laatste kwart alsnog de overwinning veilig te stellen met een ruime marge van zes punten. Rense: “Het was een zeer moeizame en zwaar bevochten overwinning. Wij hadden een mindere dag op kantoor, maar we zijn wel erg blij met de zege. Rens Terpstra was weergaloos en heeft echt het verschil gemaakt. We hebben hard gewerkt en in de laatste fase op conditie alsnog gewonnen”.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 16, Lejon Bruinekreeft 5, Rosalie van der Stege 2, Justin Terpstra 2, Richard van Beek 1, Anneke van Burken 1 en Linda van Puurveen 1

advertentie
advertentie