Rens Terpstra bij de training van Spirit. Zaterdag scoorde hij liefst zestien keer tegen Swift.
Rens Terpstra bij de training van Spirit. Zaterdag scoorde hij liefst zestien keer tegen Swift. Pauw Media

‘Een heel mooi record’ voor Rens Terpstra met zijn zestien goals

22 maart 2022 om 12:14 Korfbal

VOORTHUIZEN Zestien keer scoren in één wedstrijd is zelfs in het korfbal vrij uniek. Spirit-korfballer Rens Terpstra presteerde dit afgelopen weekend tijdens de met 22-28 gewonnen uitwedstrijd bij Swift. Hij geniet nog altijd na. ,,Dit is wel een heel mooi record voor mij. Het was nog lang gezellig zaterdag.”

Het 20-jarige talent is dit jaar sowieso erg op dreef in het zaalseizoen. Wat heet; na de eerste vijf wedstrijden staat hij al op veertig voltreffers. Mede dus dankzij zijn zestien doelpunten in Amsterdam uit bij Swift. ,,De vorige wedstrijd, thuis tegen dezelfde tegenstander, maakte ik er al elf en dat was al heel mooi natuurlijk. Verder had ik tegen RWA tijdens een eerder seizoen ook al een keer elf maal gescoord, maar zestien is wel heel erg gaaf ja. Het ging hard, haha.” 

ACHTERSTAND Toch zag het er in eerste instantie nog helemaal niet naar uit dat er een ruime zege zou worden geboekt. ,,We liepen in de eerste helft vaak achter ze aan en hadden een achterstand van drie goals. We stond zelfs met 11-10 achter bij rust.” Toch had hij zelf het vizier al wel op scherp staan. Hij had er op dat moment zes in liggen. Dit viel echter in het niet bij de tien goals na de pauze. ,,Het ging met het team beter lopen en we kwamen al snel op voorsprong. We gingen er vol overheen en er lukte heel veel bij ons en mij. Super natuurlijk dat ik uiteindelijk op zestien goals kwam én dat we wonnen want dat is het allerbelangrijkste.”

OVERGANGSKLASSE Terpstra, die zijn brood verdient als verkoper binnendienst bij het Barneveldse bedrijf Nauta, heeft namelijk ambities met het eerste team. ,,We willen de Overgangsklasse in. Voorheen ben ik wel eens naar een andere club gegaan om daar te ruiken aan een hoog niveau, maar ben ik uiteindelijk weer in Voorthuizen teruggekeerd na twee seizoenen in de jeugd bij SKF in Veenendaal. Dat we nu zo dichtbij promotie zijn naar dit hoge niveau en dan ook nog eens met het eerste team, ja, dat is geweldig. Als we op 2 april een puntje of meer halen tegen BEP, weten we zeker dat we als eerste eindigen in onze poule en dat we een beslissingswedstrijd spelen tegen een nummer twee uit een andere poule voor promotie. Dat zou uniek en gaaf zijn om dan te winnen zeg.”

VEERTIG KEER Terug naar de persoonlijke prestaties van de Voorthuizenaar. In de eerste vijf wedstrijden schoot hij namelijk al veertig keer raak. En ook qua afstandsschoten gaat het dit seizoen meer dan voortreffelijk voor de aanvallend ingestelde korfbalspeler. Met afgelopen zaterdag als grote uitschieter. ,,Er is een speciale korfbalapp met allerlei statistieken en tegen Swift had ik een schotpercentage van maar liefst 37 procent. Normaal is het al heel wat als 25 procent van de afstandsschoten raak gaat, dat zou al prima zijn. Nu zat ik daar dus nog een stuk boven ook. Ik kreeg na de wedstrijd wel de nodige aandacht en het bleef nog lang gezellig.” Is het doel nu de vijftig te halen? ,,Tja, dat zou wat zijn, we spelen natuurlijk nog maar één wedstrijd in de reguliere competitie. Maar ik ga er weer vol voor op 2 april.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie