Afbeelding
Pauw Media

Goede start Spirit in Overgangsklasse

10 september 2022 om 19:55 Korfbal

VOORTHUIZEN Spirit is met een klinkende overwinning het debuutseizoen in de Overgangsklasse gestart. In Amsterdam werd Rohda met 11-16 verslagen, halverwege was het al 4-11 voor het team van trainer Jeroen van Brakel.
Op Sportcomplex Ookmeer speelde Spirit een zeer goede eerste helft waar het verdedigend sterk was en de statische tegenstander al snel op grote afstand wist te zetten. Na rust kwam Rohda met drie punten op rij terug tot 7-11 en leek het even spannend te worden. Na een time-out wist de ploeg uit Voorthuizen zich echter knap te herstellen om met een positieve marge van vijf punten te eindigen.

Trainer Van Brakel was tevreden: “Wij hebben een hele goede voorbereiding achter de rug en hebben als selectie een flinke stap gemaakt. Vandaag hebben we een dik verdiende zege behaald. Voor komend seizoen is het doel om ons met constanter en volwassen spel minimaal te handhaven met onze twee selectieteams, dan zijn we vandaag met een dubbele zege goed gestart.” Zaterdag speelt Spirit in Voorthuizen tegen OVVO.

Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 5, Lejon Bruinekreeft 4, Wiebe Westerhuis 3, Rosalie van der Stege 1, Lieke Beckerman 1, Willem Westerhuis 1 en Anneke van Burken 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie