(Archieffoto Spirit-Amicitia)
(Archieffoto Spirit-Amicitia) Erik Terpstra

Verrassende en onnodige nederlaag Spirit

Korfbal

[VOORTHUIZEN] Spirit heeft zaterdag verrassend met 18-21 van MIA verloren. Ondanks de tweede nederlaag dit seizoen tegen de middenmoter uit Amersfoort houdt het als tweede geklasseerde Spirit de titelkansen in eigen hand.

Onder aanvoering van een ijzersterke Anneke van Burken begon Spirit prima aan de wedstrijd en leek het sportieve revanche te gaan nemen voor de nederlaag in Amersfoort eerder in de competitie. Na een 10-8 ruststand verdween in de tweede helft de effectiviteit in het aanvalsspel van Spirit en liepen de bezoekers uit naar een marge van drie: 18-21. Opvallend genoeg namen de dames van Spirit het grootste deel van de doelpunten voor hun rekening en kwamen de doorgaans zo makkelijk scorende Spirit mannen tegen MIA maar beperkt op het scoreformulier. Trainer Jeroen van Brakel: “In de eerste helft hadden we eigenlijk al een grotere voorsprong moeten nemen. In de tweede helft was duidelijk dat een vak aanvallend onmachtig was met een extreem laag scoringspercentage van 10%. We hebben met wissels van alles geprobeerd, maar het is helaas niet gelukt om alsnog een resultaat te halen. Enige pluspunt is dat door de uitslagen op de andere velden er niets veranderd is aan de stand en we onze doelstelling nog steeds kunnen halen.”

Zaterdag speelt Spirit in Houten de topper tegen koploper Victum.

[Doelpuntenmakers Spirit: Anneke van Burken 5, Rosalie van der Stege 4, Rens Terpstra 3, Wiebe Westerhuis 2, Lieke Beckerman 2, Lejon Bruinekreeft 1 en Richard van Beek 1.]

advertentie