Spirit verslaat Amicitia
Spirit verslaat Amicitia Erik Terpstra

Spirit blijft in titelrace na eenvoudige zege

Korfbal

[VOORTHUIZEN] Spirit is het laatste deel van de veldcompetitie goed begonnen. Dankzij een eenvoudige 22-12 overwinning op degradatiekandidaat Amicitia stijgen de Voorthuizenaren naar de tweede plaats en houdt Spirit de titelkansen in eigen hand.

Drie weken na de nederlaag tegen ODIK begon Spirit bij de volgende herstart van het veldseizoen met de weer fitte Rosalie van der Stege terug in de basis. Onder aanvoering van de sterk spelende Willem Westerhuis nam Spirit na een aarzelend begin de regie in handen. De thuisploeg liep direct al uit naar een 6-2 voorsprong en snel werd duidelijk dat laagvlieger Amicitia een welkome opponent was voor Spirit na een competitieloze periode van drie weken. Halverwege ging Spirit met een 14-6 voorsprong rusten, om in de tweede helft de wedstrijd probleemloos uit te spelen en met een marge van tien punten te zegevieren: 22-12. Trainer Jeroen van Brakel: “Wij hebben ons goed hersteld van de nederlaag tegen ODIK en zijn heel tevreden over ons spel. Het was leuk en we hadden een overwicht, zowel individueel als collectief. Onze teamprestatie was heel goed en we hebben veel strijd geleverd en variatie in ons spel aangebracht.”

Doordat Victum de topper met Noviomagum won, staat Spirit nu op plek twee met een punt achterstand. Van Brakel: “Om kampioen te worden, moeten we in principe de resterende vier wedstrijden winnen. Met uitwedstrijden bij onze directe concurrenten hebben we nog een lastig programma, maar het is zeker geen onhaalbare doelstelling. Na de hectische zaalperiode zijn we twee weken vrij geweest. We hebben er bewust voor gekozen om nu rust te nemen en ons weer helemaal op te laden voor het laatste deel van de veldcompetitie. De wedstrijd tegen Amicitia hebben we gebruikt om er weer lekker in te komen. Wanneer we stabieler worden en onze ondergrens verhogen, kan het nog een mooi veldseizoen worden!”

[Doelpuntenmakers Spirit: Rens Terpstra 7, Lejon Bruinekreeft 4, Wiebe Westerhuis 4, Richard van Beek 2, Rosalie van der Stege 2, Linda van Puurveen 2 en Willem Westerhuis 1.]

Afbeelding
Afbeelding
advertentie