BDU, Barneveld, Barneveldse Krant, krant, 2017, mei, voorjaar, Henk Schimmel, Terschuur, korfbal, Van de Bleekstraat 5062357_bko22sprevival.jpg
BDU, Barneveld, Barneveldse Krant, krant, 2017, mei, voorjaar, Henk Schimmel, Terschuur, korfbal, Van de Bleekstraat 5062357_bko22sprevival.jpg Pauw Media

Schimmel ‘oude en nieuwe’ trainer van Revival

Korfbal

TERSCHUUR Korfbalvereniging Revival uit Terschuur heeft deze week bekendgemaakt dat er een akkoord is bereikt met een nieuwe hoofdtrainer, oude bekende Henk Schimmel. Hij is de opvolger van Albert Kuijsten die aan het eind van het seizoen vertrekt. 

Schimmel begon lang geleden zijn korfballeven in Zutphen. Hij speelde jarenlang in het eerste van Rapiditas (later gefuseerd met ZKC’16 tot KVZ) en is daar jarenlang hoofdtrainer geweest. Zijn trainerscarrière heeft hij daarna voortgezet, inmiddels bij een groot aantal clubs van divers niveau, onder andere ook bij ODIK uit Barneveld. Tot voor kort was hij trainer bij Melynas in Eerbeek, en SEV in Zelhem. Behalve trainer is hij ook al jarenlang docent voor korfbaltrainers binnen de landelijke korfbal bond. 

De technische commissie van Revival moest na het aangekondigde vertrek van Kuijsten op zoek naar een vervanger die de uitdaging aankon om Revival klaar te stomen voor de toekomst. Uit de opgestelde profielschets kwam naar voren dat juist Schimmel heel goed in dit plaatje past. ,,Hij is een trainer die spelers individueel beter kan maken, talent herkent en ontwikkelt en inspirerend en afwisselend trainen geeft. Daarbij heeft hij oog voor de mini’s en de F-jes tot en met de A-selectie. Kortom, in Terschuur zijn we erg blij dat we deze zeer ervaren trainer hebben kunnen vastleggen,” ,” aldus Revival dat dit jaar 50 jaar bestaat.

advertentie