Ruud van de Hoef  wordt de nieuwe hoofdtrainer van de korfballers van ODIK.
Ruud van de Hoef wordt de nieuwe hoofdtrainer van de korfballers van ODIK. Hans Bömer

Veenendaler Van de Hoef nieuwe trainer ODIK

18 februari 2021 om 11:58 Korfbal

BARNEVELD ODIK heeft Ruud van de Hoef als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen aangesteld. De 36-jarige Veenendaler is momenteel trainer-coach van het tweede team van Korfbal League-club Dalto uit Driebergen.

Van de Hoef wordt bij ODIK de opvolger van Wouter van Brenk, die vanwege gewijzigde persoonlijke omstandigheden na één jaar alweer vertrekt en de Barneveldse hoofdmacht tot op heden slechts zes competitiewedstrijden coachte.

Na een succesvolle periode onder Hugo van Woudenberg met een aantal kampioenschappen en het historische zaalseizoen in de Hoofdklasse vertrokken er bij ODIK een aantal ervaren spelers en sterkhouders. De Barneveldse korfbalclub blijft echter onverminderd ambitieus en wil met de nieuwe trainer aan een sterke selectie bouwen, waarbij ook gezocht wordt naar externe versterkingen. Als voorzitter van de Technische commissie van ODIK is Herman van den Berkt blij met zijn nieuwe trainer: ,,Ruud van de Hoef heeft op hoog niveau getraind en gecoacht, is korfbalinhoudelijk sterk en heeft een duidelijke visie. Ruud heeft bovendien zowel bij Dalto als bij Antilopen bewezen dat hij in staat is om jonge korfballers de volgende stap in hun ontwikkeling te laten zetten. Wij zien in hem een echte taletntentrainer en de beste match met onze selectie”.

ENTHOUSIAST Ruud van de Hoef korfbalde bij SKF in Veenendaal en was voor zijn periode bij Dalto onder meer als trainer actief bij SKF, Woudenberg, Victum, KVZ en drie jaar als hoofdtrainer bij Antilopen in Leusden. Bovendien trainde Van de Hoef, die als teamleider werkzaam is bij een scholengemeenschap in Harderwijk, het regionale talententeam van District Oost. De Veenendaler is enthousiast over zijn nieuwe club: ,,Na een aantal succesvolle jaren is het nu tijd om bij ODIK met een relatief jonge groep een nieuw en sterk fundament te leggen. Ik proef bij de spelers die ik gesproken heb een enorme leergierigheid en energie om beter te worden. Ik ben geen coach die schreeuwend langs de lijn staat, maar wil wel continu bijsturen om spelers en ploeg te helpen. Ik hou van een speelstijl met veel beweging waarbij je steeds over vier schijven gevaarlijk bent en verdedigend collectief pressie geeft en de tegenstander op de huid zit”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie