Hugo van Woudenberg, hier in zijn tijd als Sparta Nijkerk-trainer.
Hugo van Woudenberg, hier in zijn tijd als Sparta Nijkerk-trainer. Henk Hutten

‘Valse start werd niet beter’ bij vertrokken trainer Hugo van Woudenberg

12 januari 2021 om 19:05 Korfbal

BARNEVELD ,,Ik heb bij deze club niet het juiste gevoel gekregen en daar ben ik zelf ook schuldig aan.” Hugo van Woudenberg vertelt waarom hij per direct vertrokken is bij Korfbal League-club Oost-Arnhem. ,,De échte klik met de selectie ontbrak en ik ben juist een trainer die graag ‘op de relatie’ werkt. De valse start werd niet beter.”

Het moment mag op zijn minst opvallend worden genoemd; slechts enkele dagen vóór de start van de Korfbal League komend weekend, is de Barneveldse korfbaltrainer (41) gevlogen. ,,Ik snap dat veel mensen verrast zijn, ik heb vanmorgen (dinsdag, JJ) al heel veel reacties gelezen her en der. Kort samengevat kan ik zeggen dat beide partijen niet het juiste gevoel hebben gekregen bij de samenwerking. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat het door corona een heel aparte periode is voor iedereen. Alles is dicht en een drankje doen na de trainingen en wedstrijden was niet mogelijk, terwijl ik juist ook buiten de sport om graag met mijn spelers omga. Dit ontbrak er al aan lopende het seizoen en heeft niet mee geholpen.” Dit terwijl het op het veld in zijn ogen ‘prima’ ging, in de Hoofdklasse. ,,We stonden gedeeld tweede met maar een paar puntjes achterstand op de nummer 1, mijn vertrek ligt dan ook echt niet aan de prestaties, dat wil ik graag benadrukken. Het gaat puur om mijn relatie met de spelers, mede door corona kwamen we minder dicht tot elkaar. Het kostte me op een gegeven moment ook meer energie dan dat het me opleverde. En ja, ik weet hoe die persberichten van clubs vaak geïnterpreteerd worden met dat ‘goede onderlinge overleg’ en zo, maar in dit geval durf ik jou echt te zeggen dat inderdaad de juiste klik ontbrak en dat we inderdaad echt in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. De betrokkenheid bij de club zal er dan ook heus nog wel even blijven en zaterdag zet ik echt wel een ‘livestreampje’ aan om de eerste wedstrijd van Oost-Arnhem te bekijken.”

De Barnevelder kijkt ook naar zichzelf, daar waar het gaat om bovengenoemde relatie. Hij zegt niet ‘helemaal zichzelf’ te zijn geweest in de Gelderse hoofdstad. ,,Klopt, ik had achteraf dingen anders moeten doen en meer moeten werken zoals ik dat bij ODIK bijvoorbeeld ook gewend was. Ik had de boel strakker moeten leiden.” Dat dit niet gebeurde was niet ‘des Van Woudenbergs’, zo suggereert de verslaggever. ,,Daar heb je gelijk in, ik had in het begin iets te veel ontzag voor Oost-Arnhem, toch een grote club in korfballand. Ik keek binnen de club te lang hoe de hazen liepen, daar waar ik vanaf het begin gewoon mezelf had moeten zijn. Dat is een goede les voor mij voor de toekomst.”

‘TE WEINIG PLEZIER’ Op een gegeven moment had de trainer zelfs het gevoel ‘op eieren’ te lopen. ,,Het deed me te weinig plezier, terwijl ik hoopte mijn droom te beleven in de Korfbal League. Tja, het moment kan eigenlijk niet slechter, maar toch heb ik daarover niet getwijfeld. Voor mij heeft het namelijk geen zin ‘dan maar door te gaan’, om het seizoen af te maken. Daar had ik als gevoelsmens niet de juiste feeling bij. Ik moet dit eerst even een plekje geven en stap dus niet zomaar bij een club in. Er zal vast wel weer wat langskomen.” Of dit misschien ODIK is? ,,Nee, absoluut niet”, vertelt de coach beslist. Dan grappend: ,,Tenzij ze met een grote zak geld langskomen… Nee, dit is voor beide partijen gewoon niet goed. Dat sluit ik dan ook uit. Het is jammer hoe het allemaal gelopen is, maar het voelde gewoon niet goed door te gaan; neemt niet weg dat het een droom is die uiteengespat is. Fijn is wel dat het afscheid van de club maandagavond prima was, zoals het hoort met een lach en een traan. Voor nu zie ik wel wat er op me af komt. Het is allemaal nog erg vers he...”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie